На 12.10 беше открита фотоизложбата "Невероятната Беласица", организирана от Българска фондация "Биоразнообразие". Тя ще продължи близо месец и ще бъде достъпна за всеки, който посети фоайето на Националния природонаучен музей в София. За тези от вас, които се интересуват, работното време на изложбената зала е всеки делничен ден от 10.00 до 17.00 часа.

Пътуващата изложба "Невероятната Беласица" става реалност благодарение на десетките ентусиасти изпратили над 200 снимки за фотоконкурсът през 2013 г., носещ същото име. Фотографиите са правени в три различни държави – България, Македония и Гърция. От тях са избрани най-добрите 45, които да популяризират не толкова известната Беласица планина като екотуристическа дестинация.

Снимка: Микаел Стефанов

Откриването се състоя с няколко лични истории на екипа на Българска фондация "Биоразнообразие", които споделиха, че красотата на Беласица се крие в специфичните ѝ традиции и дух. Интересен факт е, че единствено там и никъде другаде по света можем да открием цветето Стоянова Теменуга, което е отбелязано като критично застрашено в Червената книга на Република България.

Мироприятието продължи със забавна викторина и награди за всички включили се участници. Екипът на Българска фондация "Биоразнообразие" беше подготвил и почерпка за всички гости – вино от района на Беласица планина.

Снимка: Микаел Стефанов