Изследване на филмовата компания, която стои зад филмите за Джеймс Бонд, показва, че сред най-желаните от феновете актьори, които да заменят Даниел Крейг, е Идрис Елба. Ако той бъде избран за 26-ия филм от поредицата, ще бъде първият чернокож Джеймс Бонд.

Снимка: Getty Images

От години се говореше за Елба в ролята на Джеймс Бонд, но идеята беше отхвърлена заради възрастта на актьора – тази година ще навърши 60 години. Вместо това продуцентите гласяха Елба за ролята на един от злодеите в следващите филми.

Допитване до мнението на феновете обаче е показало, че много от тях виждат Идрис Елба като перфектният актьор за ролята на култовия таен агент.

През годините Идрис Елба многократно беше питан дали ще играе ролята на Джеймс Бонд и отхвърляше слуховете. В едно интервю дори се определи като „най-известният Джеймс Бонд на света“.

Снимка: Getty Images

„Аз вероятно съм най-известният актьор в ролята на Джеймс Бонд, а дори не съм играл тази роля“, каза той през 2015 г.

За последно Елба коментира слуха, че е следващият Бонд през февруари тази година и отново заяви, че няма да го видим в ролята. Почитателите обаче явно не искат да се откажат и на продуцентите им предстоят трудни преговори.

Радетелите за расово и полово разнообразие в Холивуд също ще останат доволни. Те настояват следващият Джеймс Бонд да е чернокож или жена. Продуцентите вече заявиха, че Бонд никога няма да е жена, но не отхвърлиха възможността да е чернокож. И кой може да е по-подходящ в този случай, освен Идрис Елба?

Снимка: Getty Images

Филмите за Джеймс Бонд излизат от 60 години, така че периодично актьорите в главната роля трябва да се сменят. Оригиналният Бонд е покойният вече Шон Конъри, а последният засега е Даниел Крейг, който се отказа от ролята след 25-ия филм от поредицата.