За никого не е тайна, че Меган Маркъл е близка приятелка с тенис звездата Серина Уилямс. Затова и появата на кралската особа на финала на US Open в Ню Йорк не изненада никого. Серина загуби от превърналата се в сензация канадска тийнейджърка Бианка Андрееску, за която това е първа титла от Големия шлем.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Извън спортните страсти модните критици побързаха да коментират подбора на дрехи и аксесоари на кралската снаха, която наблюдаваше загубата на приятелката си от трибуните в компанията на нейната майка Оръсин Прайс. Зад двете дами бяха седнали главният редактор на Vogue Ана Уинтур и сестрата на Серина – Винъс. Меган Маркъл изненада с неангажираща визия – дънкова рокля на американската марка J.Crew, която струва 96 паунда, допълнена от сива жилетка и любимите й авиаторски очила.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Това е първото пътуване на херцогинята на Съсекс без съпруга й принц Хари и 4-месечния им син Арчи. Меган обаче държеше двамата любими мъже близо до сърцето си с колие, на което присъстваха инициалите H и А (Harry и Archie).

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Часове след загубата на Серина нейни фенове побързаха да обвинят Меган и да я нарекат „носител на лош късмет“, визирайки присъствието на херцогинята на други два финала, развръзката от които е с отрицателен знак за Уилямс – на Wimbledon 2018 и 2019.

Някои от обвиненията в социалните мрежи гласяха:

“Серина трябва да каже на Меган да си остане вкъщи следващия път, когато играе на финал. Тя е нейният лош късмет... Wimbledon 2018 и 2019 и US Open 2019.“

„Меган е носител на нещастия. Същото се случи, когато тя се появи на Wimbledon и сега на US Open.”