Ако сте се чудили кое е това толкова завладяващо, но някак тайнствено и загадъчно в излъчването на актрисата Ева Мендес, което ни кара да я харесваме, отговорът се крие в родословното й дърво.

"Толкова се гордея с афро-кубинските си корени. Ето как актрисата Фина Лопес усеща този афро-кубински ритъм. Изпращам много любов там", написа Мендес в Инстаграма си и сподели кратък черно-бял видеоклип с чувствен танц. 

Фина Лопес e бурлеска танцьорка, която в танците си съчетава екзотиката на кубинските ритми с еротиката на стриптийза. Костюмите й винаги били забележителни. В рядък, колекционерски запис със заглавие VARIETY GIRLS тя танцува заедно с Алис Брайс ("Барабани от джунглата"). Тя е и известна театрална актриса от началото на 20 век.

Ева Мендес е израснала и с музиката на кубинската легенда Селия Круз. Ретро изпълненията в черно-бяло явно са слабост на актрисата от известно време, защото тя сподели и изпълнение на Gauntanamera на певицата.

"Надявам се, че ви кара да се усмихвате толкова, колкото ме кара да се усмихвам", написа тя в Инстаграма си.

Любовта към тези ритми у Ева идва от кубинските й корени. Рожденото й име е Ева де ла Каридат Мендес. Родена в Маями, в семейството на кубински имигранти - Ева Перес Суарес и Хуан Карлос Мендес. Скоро след раждането й семейството се премества да живее в Лос Анджелис. Ева започва да учи архитектура и интериорен дизайн в Калифорнийския щатски университет, но прекъсва обучението си, за да се посвети на актьорската кариера.

Писателка Анаис Нин, родена във Франция с родители кубинци, мексиканската актриса и певица Мария Феликс и танцьорката Чело Алонсо също са сред вдъхновенията на Мендес.

"Когато имам нужда от допълнителна енергия, гледам и слушам една от любимите си кубински певици Ла Лупе. От нея настръхвам! Това е, на което обичам да чистя къщата си. Така мисля, че изглеждам, когато танцувам.