22-годишната Ема Уотсън, която стана известна именно от поредицата за магьосника с кръгли очила, вече може да се похвали с първата си „друга” роля в лентата „The Perks Of Being A Wallflower”. Това също е екранизация на роман, но този път автор не е Дж. К. Роулинг, а Стивън Чбоски.

Снимка: Getty Images/ Guliver Photos
На премиерата на филма в Лондон, облечена в стилна черна рокличка и широки панталони на Диор, Ема сподели: „Тази роля беше предизвикателство за мен и бях много нервна. След като изиграх Хърмаяни - наистина сдържано, истинско английско момиче, да прима роля, в която трябва да съм свободомислеща млада американка... беше наистина различно. Отне ми доста време да разруша голяма част от бариерите, които дори не знаех, че съм си поставила. Но когато най-после го направих, беше наистина освобождаващо. Много се гордея с този филм.

Все пак Ема не е неблагодарна и на въпроса дали ако има възможност да изиграе отново Хърмаяни Грейнджър, би го направила, тя отговаря: „Разбира се, отворена съм към всякакви предложения”.

Това не е съвсем невъзможно, тъй като авторката на поредицата за малкия магьосник – Роулинг, неведнъж е казвала, че е оставила вратата широко отворена за продължения на книгата в бъдеще.