Една роклегенда пише история не само с продължаващите след толкова години на сцена концерти, албуми и музика, но и с дейността си като филантроп. Джон Бон Джоуви отвори трети ресторант от веригата си JBJ Soul Kitchen, който е първият, който се фокусира върху нуждаещи се студенти. Затова и локацията му е ключова – намира се в студентския кампус Rutgers University в Нюарк, Ню Джърси.

Ресторантът в студентския кампус предлага тристепенно меню, както и опцията да платиш за храната си с пари или с доброволчески труд в заведението или другаде на територията на кампуса. Студентите, както и преподавателите могат да направят дарение на стойност 12 долара за всички, които не могат да си позволят храната там.

На откриването на заведението за хранене присъстват освен Джон и неговата съпруга Дороти, за която той споделя, че е отговорна веригата ресторанти да отвори врати.

„Моята цел, когато бях на 20, не беше филантропията. Беше да бъда успешен музикант. На 58 години приоритетите ти се променят. И все още съм успешен музикант“, споделя Джон след откриването на ресторанта в студентския кампус.

Според организацията с нестопанска цел JBJ Soul Foundation, чиито собственик е Джон Бон Джоуви, един от трима студенти страда от липсата на храна. А в конкретния университет в Нюарк над 50% от учещите изпитват финансови затруднения.

 

Джон на откриването на ресторанта в Red Bank, Ню Джърси, 2011 г.
Снимка: Getty Images

Другите два ресторанта от веригата - в Red Bank и Toms River до момента са успели да сервират на 100 хиляди ястия на нуждаещите се.