Bon Jovi стартират новата година с чудесни новини за албум и предстоящо турне в Северна Америка, в което участие ще вземе и певецът Браян Адамс. Турнето BonJovi2020  започва на 10 юни и ще продължи до 28 юли, когато е кулминацията в нюйоркската зала „Медисън Скуеър Гардън“. Рокаджиите ще обиколят 18 американски града и ще изнесат 19 концерта, като в само два от тях Браян Адамс няма да участва – този в Лас Вегас на 20 юни и другият – в Торонто на 10 юли.

Продажбата на билетите стартира официално на 24 януари на сайта на Live Nation.

За предстоящия да излезе през 2020 година албум на групата не се дава конкретна информация, но в прессъобщението е отбелязано, че всички, закупили билети за турнето ще получат ексклузивн достъп до албума и копие на CD.

Снимка: Getty Images

В интервю от 2019 година Джон Бон Джоуви обявява, че албумът ще се казва „2020“ и го нарича „социално ангажиран“. Фронтменът на рок бандата  добавя, че „2020“ ще е свързан с много актуални неща, които се случват в момента като времето, околната среда и политиката – „много неща се нуждаят от вниманието ни в момента, като пожарите, ураганите, наводненията. Нужно е хората да се обединят.“

 Последното турне на Бон Джоуви продължи повече от две години – от февруари 2017 до октомври 2019 година. Концертното турнето „This House Is Not for Sale Tour“ беше в подкрепа на едноименния албум на бандата от 2016 година.