Американският актьор Джеръми Ренър, известен с ролята на Ястребово око в киновселената на "Марвел", е получил травма на гърдите и ортопедични наранявания, след като в неделя претърпя инцидент със снегорин в Рино, Невада, съобщават световните осведомителни агенции, позовавайки се на негов представител.

Актьорът остава в критично, но стабилно състояние след претърпяна операция. От направеното изявление става ясно, че 51-годишният Ренър е в интензивно отделение. 

"Семейството на Джеръми иска да изрази благодарността си към невероятните лекари и медицински сестри, които се грижат за него, пожарната и спасителната служба на Тръки Медоус, шерифа на окръг Уошо, кмета на град Рино и други", се посочва в изявлението. 

Снимка: Getty Images

Близките на актьора благодарят и за изобилната любов и подкрепа, засвидетелствана от неговите фенове. 

Властите и представителят на Джеръми Ренър не поясняват как е станал инцидентът. От шерифската служба на окръг Уошо, щата Невада, казаха късно в неделя, че пострадалият актьор е трябвало да бъде откаран с хеликоптер до болница за лечение.

Джеръми Ренър от няколко години притежава дом в окръг Уошо. През 2019 г. актьорът каза за местен вестник, че е избрал района, защото Рино е градът с подходящия размер за него, има величествена природа и му дава възможност често да кара ски със семейството си. 

Миналия месец, когато в района паднаха обилни снеговалежи, Ренър публикува снимки в социалните мрежи.

Ренър е единственият пострадал при инцидента в неделя. От шерифската служба съобщиха, че се води разследване, пише още БТА.

Джеръми Ренър е известен с ролята на Ястребово око от отряда на Отмъстителите в киновселената на "Марвел". Актьорът има две номинации за "Оскар" за ролите си във филмите "Войната е опиат" и "Градът".

Ренър участва в многобройни продукции на "Марвел", сред които самостоятелен сериал за приключенията на героя му Ястребово око, два от филмите от поредицата "Мисия невъзможна", "Първи контакт", "Американска схема". 

Вижте повече за Джеръми Ренър в следващото видео: