Има жени, които са цели епохи и Джейми Лий Къртис е една от тях. На 64, по-ослепителна от всякога, актрисата пристъпи на червения килим, посягайки към статуетката за поддържаща женска роля във филма „Всичко, навсякъде, наведнъж“.

Думите на дъщерята на холивудските актьори Тони Къртис и Джанет Лий при пристигането ѝ за 95-ата церемония по връчване на наградите „Оскар“ докоснаха милиони жени по света.

Попитана какво би казала днес към своето младо „аз“ от преди 40 години, Джейми Лий отговори така:

„Дишай, Джейми. Просто, си поеми дълбоко въздух и дишай.“

„Дишайте, мили жени. Не се страхувайте. Отпуснете се. Всичко е наред, а ако не е наред, то ще бъде наред“, каза актрисата, която след 45-годишна кариера дочака своята първа номинация за „Оскар“.

Снимка: Getty Images

„Светът е полудял. Всички ходим толкова угрижени, толкова смачкани, толкова потиснати. И без това ни е трудно, да не го правим още по-непоносимо. Това казвам и повтарям на себе си днес, но и преди, цял живот. Повтарям си: Джейми, ти си достатъчна. И този момент е твоят перфектен момент“, завърши актрисата, която се появи в ослепителна, инкрустирана рокля с дълги ръкави на „Долче и Габана“ и в компанията на своя съпруг Кристофър Гест.

Джейми Лий Къртис спечели първата си номинация за „Оскар“ през януари тази година за ролята си на Дейрдри Бобейдра във „Всичко навсякъде и наведнъж“. Нейната номинация пък идва повече от 60 години след като майка ѝ Лий беше номинирана в същата категория за работата си в „Психо“. Година по-рано бащата на Къртис, Тони Къртис, спечели награда в категорията за най-добър актьор за The Defiant Ones.

Снимка: Getty Images