От 2 до 25 октомври Сердика Център ще се превърне в „машина на времето”. Тя ще ни пренесе назад в миналото, в далечна праисторическа епоха, отпреди 65 млн. години, когато по земята са бродели най-големите обитатели на планетата – динозаврите.

Зрелищният Jurassic Park е дело на професионален екип от 8 скулптури. Изумителните фигури на огромните създания са с размери от 1.5 до впечатляващите 8 м. Всеки един от тях е изработен ръчно и изпипан до най-малкия детайл. Ще се натъкнем на впечатляващата визия както на летящи и тревопасни гиганти, така и на страховитите образци на най-кръвожадните владетели на Юра – тиранозаврите.

Дино експонатите са измайсторени до такова съвършенство, че напълно съответстват на анатомичната структура на някогашните могъщи властелини на Земята. Мускулите и тъканите са изработени от единствена по рода си пяна, а кожата – от еластична гума, покрита със специална боя. И това не е всичко – благодарение на последните иновативни технологии в роботиката, динозаврите ще изглеждат сякаш са „живи”.

Специална детска зона ще посрещне и най-малките гости на Сердика Център. Малчуганите ще бъдат забавлявани от аниматори и множество интересни игри – слайд, играчки, рисуване, книжки за оцветяване и… истински пясъчник със заровени останки от динозаври.