Водещата на „Преди обед” Деси Стоянова разчита на репортерските си рефлекси и държи да е себе си на екран, споделя журналистката в интервю за седмичника „Всичко за семейството”: „В момента се чувствам много щастлива с работата си. Много малко са хората, които могат да се похвалят с това, че работата за тях е удоволствие. Е, за нас със Сашо е така”.

На 6 февруари стават четири години откакто Деси Стоянова и Сашо Кадиев водят "Преди обед".

„Отношенията ни на екран не са режисирани, каквито сме в живота, такива сме и на екран, разказва Деси. Ако се караме, то е защото на нас така ни е дошло. Малко като в италианско семейство са нещата. Шумни сме. Но сме честни. И бързо ни минава. Продължаваме напред без лоши чувства, без някой да се сърди за нещо. С времето си станахме приятели и можем да разчитаме един на друг”.

„Ние винаги сме имали пристрастия към положителните новини и хубавите неща, които се случват около нас”, добавя водещата на „Преди обед” и припомня, че този телевизионен сезон предаването стартира с решението всеки ден задължително да започва с добра новина.

„Репортерските навици и рефлекси помагат в много отношения”, казва Деси. Твърди, че за нея най-естественото нещо е преди всичко да провери дали „новината”, на която попада, е достоверна. „Репортерският нюх за това в коя история има хляб също много ми помага, както и това да можеш да разговаряш, да задаваш въпроси също е базисно репортерско умение”, добавя тя.

Деси Стоянова отбелязва, че за четири години в „Преди обед” се е срещнала с хиляди хора и всеки един е оставил частица от себе си.

 „Много мъдри хора са били част от нашето предаване. И много смели. Хора, които са пример за воля и кураж, за това, че никога не бива да се отказваш и че в крайна сметка няма невъзможни нещата, защото всеки един сам определя докъде може да стигне”.

Цялото интервю с Деси Стоянова може да прочетете във вестник „Всичко за семейството”.