Писна ли ви да гледате снимки на модели по бански? Ако е така, имаме нещо интересно и различно за вас – 10 животни, които могат да се подредят по известност в социалните мрежи до някои големи холивудски звезди.

1. Джифпом (Jiffpom)

Не, това не е плюшена играчка (макар че се произвеждат играчки по негов образ). Името му е Джифпом и е кученце от породата померан. Джиф има 9 милиона последователи и бройката им се увеличава. 9-годишното кученце е известно заради участието си в музикален клип на певицата Кейти Пери и двата си рекорда в книгата на Гинес – за най-дълго ходене на задни крака и за най-бързо ходене на предни.

2. Мопсът Дъг (Doug the Pug)

Дъг има 3.8 милиона последователи и благодарение на участието си в реклами и календари вече е милионер.
Кученцето е на 7 години.

3. Сърдитата котка (Grumpy Cat)

Най-известната котка в интернет почина преди един месец, но за своите 7 години успя да постигне повече от доста хора. Котката стана невероятно популярна в Редит и вдъхнови много шеги заради постоянно сърдитото си изражение. Сърдитата котка има 2.7 милиона последователи, а сред известните ѝ фенове е Парис Хилтън.

4. Кучето Марни (Marnie the Dog)

Със своите 17 години Марни е най-старата звезда в този списък. Тя е имала много тежък живот на улицата, докато не е била спасена преди няколко години. Новите ѝ собственици забелязват, че езикът на кучето е необичайно дълъг и винаги, когато я снимат, той виси навън. Снимките на Марни стават изключително популярни и днес тя има близо два милиона последователи в Инстаграм.

5. Диди и Йети Конг (Diddy & Yeti Kong)

Преди няколко години семейство от Флорида осиновили маймунка от приют за екзотични животни и така се сдобили с Диди. Нейните родители са загинали при инцидент, затова маймунката никога не е живяла в дивата природа и не би могла да оцелее.
По-късно, за да не е сама Диди, семейството решило да осинови още една маймунка и така в дома им дошъл Йети.
Двете мармозетки вече имат над 1 милион последователи в Инстаграм.

 

6. Лисицата Джунипър (Juniper the Fox)

Джунипър е бил спасен от фермата за лисици, в която е роден, но тъй като винаги е живял в плен, не би могъл да оцелее в дивата природа. По тази причина в момента живее със семейството на спасителите си, но не си мислете, че се възползва от тях по някакъв начин – смята се, че известната лисица носи на осиновителите си по около 5000 долара със всеки „свой“ пост. Освен това за него има публикувана книга, озаглавена „Най-щастливата лисица на света“.

7. Енотът Пъмкин (Pumpkin the Raccoon)

Енотите са много пакостливи животни, затова не е препоръчително да се отглеждат като домашни любимци. На едно семейство в САЩ обаче им се налага да си гледат енот, след като Пъмкин пада от дърво в двора им през 2014 и се наранява сериозно. Семейството веднага я води на ветеринар и животинката оцелява, но остава под тяхна грижа. Днес Пъмкин все още е при тях, сприятелила се е с кучетата им и се е превърнала в Инстаграм звезда с почти милион и половина последователи.

8. Катерицата Джил (Jill the Squirrel)

В социалните мрежи Джил се представя като вегетарианец и майстор на паркура, а единственият ѝ страх е… прахосмукачката. Тя също е спасено животно, което почти е изгубило живота си в ураган през 2012 година. 

9. Лил Бъб (Lil Bub)

Макар да изглежда като малко коте, Лил всъщност вече е на осем години. Тя страда от редица генетични заболявания, които са причина за необичайния ѝ външен вид. Лил Бъб дарява всички пари, които изкарва, за други животни в нужда.

10. Дуделът* Рейгън (Reagan the Doodle)

Рейгън има скромните за тази класация 500 000 последователи, но това е достатъчно, за да го нареди сред най-известните животни в социалните мрежи. Той често позира облечен в човешки дрехи, правейки неща, типични за хората (като да пие „кафе или да прави йога упражнения).

*Кръстоска между голдън ретрийвър и пудел.