Дни преди Коледа Деми Ловато избра да е сама. 27-годишната певица се раздели с приятеля си Остин Уилсън само няколко месеца, след като стана ясно, че са заедно. Деми ще се концентрира върху себе си и най-вече върху работата си, отбелязват източници за сп. "Пийпъл".

Двойката влезе в светлината на прожекторите през ноември, когато певицата пусна в Инстаграм профила си тяхна снимка. Към днешна дата общите им снимки са изтрити от профилите и на двамата.

По-рано този месец Ловато пусна черен квадрат в Инстаграма си, за да промотира новото, което предстои от нея като артист. Текстът гласеше: “Следващият път, когато чуете нещо от мен, ще е, защото ще пея….”

Въпреки че не е посочила дата на официалното пускане на песен или албум, това ще е първият такъв проект на номинираната за "Грами" певица от 2018-а насам. Последният й сингъл - “Sober” - излезе през юни същата година, около месец преди да приеме свръхдоза в дома си в Холивуд Хилс.

След като успя да се възстанови, Ловато реши да промени начина си на живот драстично: „Искам в тази нова глава от живота си да бъда такава, каквато съм, без да се стремя да отговарям на нечии чужди стандарти.“