"Човешката природа е блажена. Хората не бива да страдат – само историите", често пояснява мрачните сюжети зад култовите си филми режисьорът Дейвид Линч, който скоро се завръща на ТВ екран с продължението на мистерията "Туин Пийкс".

"Блаженството е физическо, емоционално, умствено, духовно… и човек може да вибрира с това блаженство. Това е щастието отвътре, или както гласи една поговорка: Не търсете истинското щастие навън, то лежи у вас", размишлява върху вечните човешки теми за щастие, спокойствие, любов, мир и човечност Дейвид Линч във видеото "Нов изгрев след залеза".

Разделен на три части – "Връзка", "Съзнание" и "Общност" – късометражният филм е истинска терапия срещу ежедневния стрес, призовавайки към релакцация на ума и представяйки интересен паралел от Кайл Маклоклан между актьорската игра и медитацията: "За да се въплатиш в друг характер – с неговите импулси, надежди и стремежи – трябва да се трансформираш"

Заснето в лосанджелиски хотел, "A New Sunrise Over Sunset" е ко-продуцирано от James West Hollywood-Sunset и David Lynch Foundation.