Много от нас са израснали с филмите за „Хари Потър“ и когато си помислим за Даниел Радклиф, Ема Уотсън или Рупърт Гринт, си представяме сладките деца от първия филм. Но те, както и всички други деца актьори от поредицата, вече са възрастни хора. И нищо не доказва това по-ясно от факта, че някои от тях вече са родители.

Припомняме ви кои от звездите, станали популярни с „Хари Потър“ като деца, днес са майки и татковци.

Рупърт Гринт и „още един Уизли“

Актьорът изпълнява ролята на най-добрия приятел на Хари Потър. След финала на магьосническата поредица, Гринт продължи актьорската си кариера много успешно, участва в няколко хитови филма, а сега вече се изявява в телевизията. В момента се снима в мистериозната драма „Бавачката“.

През лятото на 2020 г. Рупърт Гринт стана татко. Той и приятелката му Джорджия Грум станаха родители на момиченце. Почитателите на актьора се надяват да има още деца, тъй като семейство Уизли, филмовото му семейство в „Хари Потър“, са известни с това, че имат много синове (и малко пари).

Девън Мъри и момченцето, което промени живота му

Девън Мъри, когото българските почитатели на поредицата имаха възможност да срещнат на живо, стана баща в началото на 2021 г.

Той изпълнява ролята на Шеймъс Финиган в поредицата за Хари Потър – съученик на самия Хари.

"Вчера, 2 януари 2021 г., животът ми се промени завинаги", написа 32-годишният Мъри в Инстаграм профила си, като сподели снимка на новороденото бебе.

Скарлет Бърн, която роди внука на Хю Хефнър

Не само добрите персонажи имат право да имат деца. Красивата Скарлет Бърн изпълнява ролята на слидеринката Панси Панкирсън, но в реалния живот е модел и съпруга на наследника на „Плейбой“ Купър Хефнър.

През лятото на 2020 г. Скарлет роди първата си дъщеря, която получи името Бетси Роуз.

В края на 2021 г. Скарлет и съпруга ѝ съобщиха, че 31-годишната жена отново е бременна, този път с близнаци.

Джеси Кейв, която има най-много деца

Дори когато роди близнаците си, Скарлет ще трябва да се потруди още, за да настигне Джеси Кейв.

Актрисата, която изпълнява ролята на Лавендър Браун (неуспешната любов на Рон Уизли) тази седмица стана майка за четвърти път.

Тя вече има няколко деца, които се родиха през 2014 г., 2016 г., 2020 г. и 2022 г.

Афшан Азад, индийката от „Хари Потър“

Още една бивша приятелка на Рон Уизли също стана майка. Афшан Азад изпълнява ролята на Падма Патил (или „индийското момиче от „Хари Потър, както се представя самата тя), с която Рон отива на Коледния бал в четвъртия филм.

През 2018 г. Афшан се омъжи за Небил Кази и през лятото на 2021 г. им се роди дъщеря.