Дакота Фанинг прави актьорския си дебют на 5-годишна възраст и много бързо се превръща в най-успешното дете актьор на своето време. Актрисата е работила с някои от най-известните имена в Холивуд, сред които актьорите Робърт де Ниро, Том Круз и Дензъл Уошингтън, а големият режисьор Стивън Спилбърг лично ѝ е организирал парти изненада за 11-ият рожден ден, докато са работили заедно по филма “Война на световете”. Но един от малкото случаи, когато младата актриса е била наистина зашеметена от срещата си със звезди, е било по време на снимките на епизода от “Приятели”, в който тя има малка, но запомняща се роля.

Дакота Фанинг с Том Круз и Стивън Спилбърг
Снимка: Getty Images

Когато си израсла на снимачната площадка като Дакота Фанинг и една от първите ти роли е била в режисиран от Стивън Спилбърг сериал, общуването със звезди не е нещо необичайно. Но срещата с актьорите от приятели, когато е на 10 години, е съвсем различна за малката Дакота.

Работила съм с актьори като Робърт де Ниро и Дензъл Уошингтън, но актьорите от приятели бяха в стаята ми всеки ден, благодарение на сериала”, сподели актрисата в онлайн интервю. “Познавах ги толкова добре от екрана и бях наистина зашеметена да се срещна с тях на живо.

Дакота Фанинг в епизод от "Приятели"
Снимка: imdb.com

В епизода Дакота играе малко момиче, което не иска да се мести, но родителите ѝ продават къщата, в която живеят. Тя се запознава с Джоуи, докато той, заедно с Чандлър и Моника, са на оглед. Двамата много се сближават, защото Джоуи не иска Чандлър и Моника да се местят. В края на епизода Чандлър казва на Джоуи, че в къщата е живяло малко момиче, което е умряло преди 30 години и той изпада в паника, но Чандлър признава, че само се е шегувал.