Примата на българската поп музика Лили Иванова празнува рожден ден. Магия - не е ли това единствената дума, с която може да бъде наречена??!

Всеки неин концерт дава отговори, които отдавна са минали границите на музиката. Защото Лили е много повече от висок професионализъм, строга дисциплина и пример за това как можеш да се задържиш на върха, без да изпращаш глупави послания или да търсиш евтин скандал.

Във всяка нейна провокация от сцената има смисъл, зад който стои труд, вдъхновение и любов, на което са способни само най-големите артисти.

Снимка: Getty Images

Има песни, от които настръхваш, хора, които те карат да се усмихваш, думи, които те насълзяват, срещи, които не забравяш. Има и личности, които могат да ти дадат всичко това накуп.

И Лили Иванова е от тях!

Снимка: bTV Репортерите

Ранните ѝ сценични изяви не са се ограничавали само с музиката.

Съучениците й от Кубрат си спомнят, че тя е свирела на акордеон в специалната документална поредица на bTV "Лили Иванова на турне", посветена на музикалното й турне през 2022 г. 

"Тя си беше малка такава и сега не е голяма, но като седне зад акордеона, й се виждаше само главата” - разказва Никола Хараламбиев.

Снимка: bTV Репортерите

“Още от малка - подвижна, тя е спортистка, взе първо място на земна гимнастика, беше много добро момиче. Аз имам само хубави спомени!” разказа Димитър Хараламбиев.

“Във Варна, мисля, че улицата Шипка беше, N3, срещу киното, там са събирахме нашият набор и нейни приятели, тя беше звезда номер 1 във Варна него момент. Нямаше мероприятие без нейно присъствие” - спомнят си още те.

Най-силното нещо, което ме ръководи, е чувството" - сподели примата на юбилея си по повод 80 години.

Дългогодишна кариера, известност, за която държавните граници не важат, слава и толкова много песни, записани на ленти, плочи и най-вече в паметта на много българи. И е въпрос на доблест, след всичко това да можеш да кажеш:

"Слава Богу, стоя здраво на земята и не ме интересува дали съм първата, петата или десетата, дали съм с корона, дали съм без корона. Интересува ме само мнението на моята публика, аплодисментите и нейната оценка. Това за мен е... от това няма нищо по-скъпо. Това за мен е моята корона всъщност, ако трябва да говорим за корони.  Аз не обичам тези сравнения, те не ми харесват."

Честита да е Лили Иванова!
Тя е тук и говори чрез най-силния език - музиката!