София е една от спирките на юбилейното 15-то световното турне на бандата. Столичният клуб “Mixtape 5” e домакин на концерта от 20 ч. на 4 май, по време на който, освен най-големите си хитове, южноамериканците ще представят и чисто новия си албум – "2017".

Che Sudaka са една от най-емблематичните банди от съвременната пънк-рок-ска сцена. Групата е сформирана през 2002-а в Барселона от четирима нелегални южноамерикански имигранти: аржентинските братя Leo (вокал и испанска китара) и Kachafaz (вокал), както и колумбийците Cheko (акоредеон и вокал) и Jota (китара и вокал).

Днес групата, стартирала с улични изпълнения преди повече от 15 години, за да изкарва прехраната си, има зад гърба си осем албума и над 1300 участия в над 42 страни по целия свят.

Открито бунтуващи се срещу световния ред, политика и закостеняло човешко съзнание, лайв изпълнения на Che Sudaka нямат еквивалент и с лека ръка печелят любовта и адмирациите на всички любители на жанра,  а публиката в “Mixtape 5“ ще се наслади на едно неповторимо лайв шоу, нажежаващо всички сетива.

Уникалният им експлозивен стил, силно повлиян от музиката на Manu Chao, Mano Negra, The Clash, Los Fabulosos Cadillac комбинира традиционни южноамерикански и испански ритми с изразително пънк и ска звученe, което винаги е гаранция за много танци, настроение и незабравим купон.

На сцената преди Che Sudaka ще се качи култовата родна банда Джанго Зе на Миро Морски, които ще подгреят публиката с цветния си репертоар от уникален фюжън от балкански етно ритми, ска, рок, фънк и реге. 

Бандата, повече от добре позната на поколения меломани, благодарение на безвременните хитове като “Твоята усмивка“, „Луди Жаби“ и „Голяма грешка“ носят заразен позитивизъм, а музиката им се откроява с нестандартни текстове и единственото по рода си мега-джипси-фънки реге звучене.

Билети Ранно Пиле с ограничено количество само в Бар Петък на цена от 12 лв. Стандартни билети в мрежата на Eventim.bg, OMV, НА Тъмно, НДК или директно от тук. Цена: 20 лв.