Опаковката на британската монархия винаги е изглеждала лъскаво и луксозно отвън – мили усмивки, перфектен етикет, кралски обноски на високо равнище и идеални отношения между членовете на семейството. В последно време обаче британските таблоиди започнаха да изграждат образ на новата принцеса, като я трансформират от перфектната съпруга за принц Хари и свеж полъх в закостенелия британски кралски двор в капризна херцогиня, на която трябва да се угоди на мига.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Списание People излезе с водещ материал за свадата между двете етърви – Кейт и Меган, която разплакала съпругата на Уилям. Близък приятел до кралската фамилия потвърдил пред изданието, че в дните преди сватбата на Меган и Хари, Мидълтън и Маркъл спорили за облеклото на тригодишната принцеса Шарлот. Причината била малкото време, което било предвидено за проби на шаферските рокли, което стресирало всички замесени страни. Кейт била буквално обляна в сълзи след инцидента, без да се споменава от какво точно са били породени те.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Слуховете за търкания между двете кралски снахи се засилиха, след като стана ясно, че семействата им няма да прекарат Коледа заедно, а съвсем скоро Меган и Хари ще се изнесат от двореца Кенсингтън, за да живеят отделно. Като предлог за това беше използвана бременността на херцогинята на Съсекс и нуждата от повече място за новия член на семейството, който се очаква да се появи през пролетта на 2019 година.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

„Ако вземете две силни жени от обикновения живот и ги поставите в кралския двор, те ще искат да изпъкнат“, коментират ситуацията вътрешни източници на списание People.

В търканията преди голямата кралска сватба на годината през май е замесена и кралица Елизабет Втора, която отказала първия избор на Меган за тиара, която да допълни тоалета й. Именно това, според кралския биограф Робърт Джобсън, накарало принц Хари да изкрещи на персонала в двореца „Каквото Меган иска, го получава!“

Британската светска преса не подминава и темата за оставките на персонала в двореца Кенсингтън, които зачестиха именно след появата на Меган там. Според тях причината била трудният характер на херцогинята. Две оставки на дългогодишни служители накараха много хора да се замислят – предстоящото напускане през пролетта на Саманта Коен, която помогна на Меган да се подготви да бъде съпруга на Хари, както и в ролята й на кралска половинка след сватбата. Още една служителка напусна само 6 месеца след сватбата. Този, както и останалите факти, не бяха коментирани официално от кралския двор.