Бриджит Нилсен е на посещение в България, за да участва в римейка на култовия филм от близкото минало "Червената Соня". Само час след като пристигна в София, фен я разпозна на разходката й пред Народния театър. 

Кирил Евтимов, финансист и футболен общественик, споделя за срещата си с актрисата. 

"Разхождах се в градинката на Народния театър, когато видях Бриджит Нилсен и съпруга й. Имам набито око и в мой стил ги заговорих по приятен начин. Споделих, че съм фен и голям почитател на "Кобра", "Червената Соня" и други нейни филми."

За общата им снимка актрисата помолила да се вдигне малко на пръсти.

Причината не е просто куртоазия. Нейната височина е 184 см, което е причина тя да е в Книгата на рекордите на Гинес като най-високата жена, която изигра главната роля в холивудски филм. 

Снимка: Кирил Евтимов, личен архив

Финансистът е имал и други срещи с известни филмови и други лайфстайл личности. Признава, че единствената, която не е разпознал веднага на живо, била Меган Фокс. 

"Но Бриджит е култова актриса от нашето детство!"

Римейкът на филма за мечове и магии "Червената Соня" от 1985 г. се подготвяше дълго време в Millennium Media. Този проект обаче така и не видя бял свят.  

Снимките на продукцията на "Червената Соня" са започнала в България, като се планира да се заснемат сцени и в Гърция. 

"Червената Соня" се ражда на страниците на Marvel Comics. В комиксите жената воин обитава същия фантастичен свят като "Конан Варварина". В този филм от 1985 г. първоначално участват Бриджит Нилсен и Арнолд Шварценегер, като последният играе съвсем различен персонаж от Конан.

Снимка: profimedia.bg

На 54 години Бриджит роди петото си дете - дъщеричка от Матиа Деси.

 

До тогава звездата от "Червената Соня" има четири брака зад гърба си, от които е родила четирима синове.

Преди време Арнолд Шварценегер призна, че е бил с Бриджит малко преди тя да се омъжи за Силвестър Сталоун.

Актьорът сподели, че връзката им била много страстна и се случила в началото на любовната му история с Мария Шрайвър. В автобиографичната си книга Терминаторът пояснява, че привличането помежду им пламнало, когато през вече далечната 1985 г. двамата снимали заедно филм. Това е и годината, в която Бриджит се омъжи за Силвестър.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Бриджит Нилсен е родена в Дания.

Освен актриса е певица, модел и риалити звезда. 

Силвестър Сталоун и неговата интересна среща