На 4 септември новото кариерно събитие Кариерен Кошер 2019 ще предостави възможност за среща между прогресивно мислещи бизнеси и топ таланти с опит и образование в чужбина. Кариерното събитие ще представи платформа за срещи на хора, обмен на бизнес идеи и кариерно усъвършенстване.

Програмата на Кошера включва 12 тематични лекции, насочени не само към професионалисти в началото на кариерата, но и към по-опитни мениджъри, както и предприемачи, които се ориентират към стартиране на собствен бизнес. Три смислови блока с дискусионен панел ще представят интересна история от практиката на различни компании, вдъхновяваща лекция и работилница. 

"Летящ старт за твоята кариера" e блок, който ще мотивира младите специалисти и всички, които обмислят завръщане в България. Ще бъдат разгледани възможностите, които България предоставя като място за иновации, професионална реализация и квалификация, инфраструктура и условия за живот. Втория блок от програмата “Развитие на хора и екипи - следващото ниво” ще говори за лидерството, за това как да развиваме таланти в действие и как човешкото многообразие влияе положително на развитието на бизнеса и на служителите. Ще чуем и за това как да намерим правилния баланс, когато жонглираме едновременно между множество екипи и проекти. Последният блок е на тема “Как да стартираш глобален бизнес” и ще вдъхнови предприемачите, които са готови да направят стъпката към създаване на свой бизнес. Какво е кариерна пауза, какви възможности ни дава тя и как влияе на промяната, валидирането на идеи, адаптирането на глобална стратегия и възможностите за финансиране на бизнес в България ще бъдат сред задаваните въпроси в дискусията с ключови имена от бизнеса.


България като устойчива екосистема за развитие на умения и иновации, лидерството по природа или чрез възпитание, възможностите за финансиране в България ще бъдат разгледани в дискусионни панели с участието на представители на бизнеса, сред които Нанси Шилър от Фондация “Америка за България”, Светозар Георгиев от Телерик Академия, Ива Цолова от Jamba, Ивайло Господинов, съосновател на Blackpeak Capital, Диана Аладжова, Мениджър Инвестиции в Empower Capital. Модератори са журналистът Иван Боянов от bTV, Иван Димов от Фондация “Single Step” и Ирина Обущарова от Trending Topics.

Привличане на топ таланти и развитието им в действие ще бъдат сред акцентите в „Истории от практиката“. Световни компании като Kaufland и Deloitte ще коментират своя опит на локално ниво, а техните представители ще разкажат какво означава да оперираш на българския пазар и как глобалната стратегия се адаптира към нуждите тук. Най-добрите практики от България в привличането на нови таланти ще сподели Събина Панайотова от SBTech, а темата за успешното им развитие ще продължи с Цветелина Георгиева от Kaufland и други специалисти от бизнеса.

Вдъхновяващи лекции и работилници ще зададат нови перспективи с успешни истории от света на кино, театър и спорт. Актьорът и режисьор Ники Илиев, Златин Цветков от ШизиПро, Мария Младенова - бранд мениджър в Walltopia, ще споделят своя опит в стартирането и позиционирането на свой бизнес проект в дигитална и офлайн среда. Кога кариерната пауза може да се окаже неоспоримо предимство ще коментира Меглена Бенева - терапевт и сертифициран коуч към ICF, Иван Стратиев - управляващ директор в AQ Magnit, ще сподели опит за създаването на баланс в работна среда, а Веси Ташева - основател на Vessy.com, ще говори за човешкото многообразие на работното място.

В допълнение на конференцията и срещите с работодатели събитието предлага 5 допълнителни зони и активности, включващи усъвършенстване на професионалния профил вкл. успешно представяне в публичното пространство и умения на бъдещето, снимка за CV или LinkedIn профил и практични насоки за грижи за здравето в динамичното ни ежедневие. Стилистът и дизайнер, стоящ зад модния бранд Knapp, Антония Йорданова, ще представи дрескод съвети, които да ни помогнат да изразим своята уникалност и автентичност чрез дрехите. Събитието ще завърши с афтърпарти с още възможности за обмен на идеи и създаване на контакти.

Кариерен Кошер 2019 ще се проведе на 4 септември 2019 г. от 12:00 ч. в Интер Експо Център под патронажа на Президентството на Република България. Достъпът до събитието е безплатен като се изисква задължителна предварителна регистрация.

bTV и LadyZone.bg са основни медийни партньори на Кариерен кошер 2019. 

Повече информация на karierenkosher.bg/conference