Стремите се към израстване на работното място, желаете добра кариера и да вървите само напред и нагоре не е просто намерение, а страст? Ето няколко малки подробности, на които си струва да обърнете внимание. Оказва се, че това как ще е подредено бюрото ви не е никак маловажно, щом става дума за кариера. Точното място на предметите, формите, материите и цветовете им може да оказват влияние на качеството ви на работа и на начина, по който колеги и партньори гледат на вас.

Ляв ъгъл – стайно растение
В левия ъгъл на бюрото поставете саксия със стайно растение. Изберете такова, чиито стебла растат нагоре - бамбук, орхидея, бонсай. Избягвайте бодливите растения (кактуси и други сукуленти). Острите предмети разпръскват негативната енергия. Не слагайте и такова, което се стеле надолу. Посоката на стеблата трябва да е нагоре, за да вървят и делата ви в бизнеса на там. Растението разсейва отрицателната енергия, която обикновено се струпва по острите ъгли. То ще поглъща негативната енергия от стреса, който неизменно се натрупва в офиса.

Център – компютър
В предната, централна част на бюрото си поставете компютъра/лаптопа. Това е мястото, съврзано с кариера и динамика. Ако компютърът е основният ви работен инструмент, той трябва да е именно на това място, за да използвате максимално неговите възможности за добро развитие в работата.

Съд с вода – в десния ъгъл
Дясната част на бюрото е мястото, на което трябва да поставите чаша, бутилка, купа, или аквариум (може и без рибки) с вода. Сменяйте редовно водата. Застоялата вода води до застой и в кариерата. Дясната част на бюрото е най-подходящото място, където да поставите чашата си с кафе, чай или бутилката с вода, от които пиете през деня.

Между вас и шефа – преспапие

Ако бюрото ви е в непосредствена близост и срещу това на шефа ви, поставете кристална топка или преспапие в най-предната част, така че този предмет да е помежду ви. Стъклената, гладка повърхност разсейва натоварването.

Освен мястото, за успешната кариера е важно и какви цветове преобладават на работното ви място. Според принципите на Фен Шуй на бюрото в офиса това да са оранжевото и синьото. Ако искате да сте и практични в избора си, може да използвате синя подложка за мишка или химикалки в тези цветове.

Премахнете всичко излишно. Всеки предмет излъчва и консумира енергия. Най-често от вашата. Затова се освободете от излишните предмети.

Ако искате да промените подредбата на бюрото си, съобразно принципите на Фен Шуй, действайте поетапно. Променяйте нещата стъпка по стъпка. Така ще можете обективно да прецените резултатите от промените, които настъпват. Ако искате коренна промяна, сменете мястото поне на 7 предмета.