Вдъхновяващата научна работа на три прекрасни българки учени ще бъде наградена със стипендия от 5000 евро всяка. Имената на тазгодишните победителки по програмата "За жените в науката" ще бъдат обявени на официална церемония на 31 октомври от 17 ч. в Софийски университет "Св. Климент Охридски" с вход свободен.

Тази година се отбелязват 20 години от началото на програмата в световен мащаб, която вече осем години успешно се реализира и в България. L’Oréal България, Националната комисия за ЮНЕСКО-България и СУ "Св. Климент Охридски" си партнират в организацията на тази единствената по рода си глобална инициатива у нас.

Според статистиката жените все още са слабо представени в областта на науката – те представляват едва 28% от развиващите се в сферата. Именно поради това всяка година "За жените в науката" мотивира младите момичета и жени учени да разгърнат научния си потенциал, подкрепя ги при реализирането на проектите им и отдава заслуженото внимание на забележителните резултати, които постигат. 

От основаването на инициативата до днес L'Oréal и ЮНЕСКО са отличили над 3 100 жени учени в 117 държави. Водени от идеята, че "светът има нужда от наука, а науката от жени", L'Oréal и ЮНЕСКО надграждат и развиват програмата всяка година, а интересът към нея неизменно расте както от страна на желаещите да участват, така и от широката общественост.