Претендентите за титлата „Мениджър на годината 2024“ бяха обявени на пресконференция в София. Имената на десетте финалисти в 17-то издание на конкурса за висши мениджърски постижения в България, организиран от списание "Мениджър", бяха съобщени от Деница Димитрова, управител на „Мениджър Медия Груп“ ООД. 

Вече 17 години инициативата отличава лидерите, които създават, прилагат и утвърждават добри управленски практики, включващи високи етични стандарти и обществена отговорност.  „През всички тези години мисията на конкурса е била да продължава да разказва историята на успешните лидери и да насочва прожекторите към всички вас, защото вярваме, че една бизнес медия освен да информира, трябва да чертае и пътя на успеха. Ние виждаме такива примери всеки ден и вие сте едни от тях. В последните години бизнес средата в страната свикна да работи в условията на непрекъсната несигурност, промени, новости и кризи, а в една такава нелека обстановка постиженията са още по-ценни, защото така се раждат новите подходи и на преден план излизат печелившите лидерски качества“, каза Деница Димитрова. 

38 висши бизнес ръководители подадоха документи за участие в първия етап на конкурса тази година. Финалната десетка бе излъчена след прецизна селекция в два тура по специално създадената за конкурса методология от „Делойт България“. Ето и имената на финалистите:

  • Антония Събева, главен изпълнителен директор на финансова компания.
  • Иван Александров, основател и изпълнителен директор на онлайн супермаркет.
  • Константин Конов, главен изпълнителен директор на компания за иновативни технологии в сферата на мобилността, потребителските стоки и сградната техника.
  • Николай Киров, изпълнителен директор на компания за производство на електронни продукти и услуги.
  • Селин Едит Болар, главен изпълнителен директор на застрахователна компания.
  • Стоян Митов, изпълнителен директор на компания за компютърно програмиране.
  • Тони Макмъри, изпълнителен директор на компания за информационни технологии.
  • Тунио Зафер, изпълнителен директор на компания за облачни технологии.
  • Хесус Кабайеро, главен изпълнителен директор на оператора на летище София.
  • Яни Драгов, собственик и изпълнителен директор на компания за био храни. 

Името на новия носител на титлата „Мениджър на годината“ ще стане известно на официална церемония в Софийската опера и балет, която ще се проведе на 4 ноември. Документален филм за "Мениджър на годината 2024" ще бъде излъчен на 24 ноември от 16:00 ч. в ефира на bTV. 

Финалистите в две от категориите, с които конкурсът е надграден - „Бизнес трансформация“ и „Екип на годината“, бяха обявени от Деница Димитрова по време на пресконференцията. 

Поради спецификата на методологията, разработена и прилагана от консултантската компания, оценяването на кандидатурите в останалите две категории – „Най-добър нов бизнес“ и „Бизнес в първите 20 милиона“, продължава. Кои са победителите в тях, ще стане ясно на 4 ноември.