Как да се справим успешно по време на интервю за работата? Експертът Христина Йовчева разказа в какви капани може да попаднем и как да направим добро впечатление в предаването “За града” по bTV Radio. Ето и някои от тях:

1. По време на интервю, както компанията преценява дали да ви наеме, така и вие преценявате дали искате да работите в тази компания. Едно интервю е двупосочна улица. Не се фокусирайте само в една позиция, има много риба в морето.

2. Важно е да се проверим с интервюиращия дали имаме еднакви ценности и разбиране. На следващ етап идва заплащането. Учебникарското правило е, че който първи заговори за пари и хвърли цифра във въздуха, той е в слаба позиция. Опитайте се да устоите на любопитството, няма как да не излезе този въпрос в един момент. 

3. Важно е да покажем мотивация. Представете си човек, който няма никакво желание и е апатичен. Няма да искате дори да говорите с такъв човек. Мотивацията се базира на факта колко важно и значимо е нещо за теб. Отделете време да проучите компанията, в която кандидатствате. Колкото повече знаете за компанията, толкова по-добре.  

4. Има проучване, според което 55% от посланието, което комуникирате се предава чрез езика на тялото, 38% е чрез гласа и едва 7% се дължат на думите.  

Кои са най-важните правила, които трябва да знаем, за да преминем успешно интервю за работа? Чуйте какво още разказа Христина Йовчева пред водещата Лили Ангелова в линка.