Най-голямата звезда на Marvel Робърт Дауни Джуниър е женен от 2005 г. и е баща на три деца. Звездата от „Сексът и градът“ Сара Джесика Паркър е омъжена за актьора Матю Бродерик от 1997 г. и също е майка на три деца. Това е информация, която няма да изненада почитателите им ,но вероятно много от вас до днес нямаха представа, че двамата актьори са излизали заедно през 80-те години.

Запознанството

Робърт и Сара се запознават на снимачната площадка на филма „Първороден син“ от 1984 г., в който участват заедно. Двамата много бързо се харесват и чувствата им прерастват в любов.

Снимка: imdb.com

По това време те са само тийнейджъри, но решават да заживеят заедно. Местят се в къща, която някога е принадлежала на Джон Ленън и на Бети Дейвис. Двамата стават много популярни като двойка и през 1985 г. бащата на Робърт споделя в интервю, че според него Сара Джесика Паркър е спасила сина му, който преди това е бил тръгнал по лош път.

Снимка: Getty Images

Робърт Дауни и Сара дори планират сватбата си, но лошият път, по който е тръгнал актьорът, не е напълно загърбен, което в крайна сметка води до раздялата им.

Проблемите

През 80-те години Робърт Дауни Джуниър се пристрастява към алкохола и наркотиците, което първо отдалечава сватбата във времето, а след това напълно я отменя.

Арестантска снимка на дрогирания Робърт Дауни Джуниър
Снимка: Getty Images

„Бях пълен егоист“, сподели Робърт Дауни години по-късно. „Обичах да пия и имах проблем с наркотиците, което не се нравеше на Сара, защото това е толкова далеч от нея, колкото изобщо нещо може да бъде. Тя ми даде дом и разбиране. Опита се да ми помогне. Беше огорчена, когато не успях да се стегна. Аз бях влюбен в Сара, но изглежда любовта не е достатъчна.“

Раздялата

Сара Джесика Паркър също е влюбена в мъжа до себе си, но не може да понася лошите му избори и отровата, която съсипва живота му. Тя взема трудно решение – да се раздели с него.

Сара Джесика Паркър с настоящия си съпруг Матю Бродерик
Снимка: Getty Image

„В крайна сметка събрах смелост и го напуснах“, разказа тя през 2016 г. „Най-трудното в такива връзки е да успееш да си тръгнеш, въпреки че усещаш, че може би оставяш човекът да умре, ако не си до него. Не исках той да умира.“

Актрисата слага край на връзката през 1991 г.

Робърт Дауни с настоящата си съпруга Сюзан
Снимка: Getty Image

През 2015 г. Робърт Дауни Джуниър призна, че са минали години, преди да се срещне със Сара (която вече е била омъжена и майка) и да поговори с нея за всичко, което са преживели. Актьорът признава, че вината за провалената им връзка е изцяло негова, че Сара Джесика Паркър не е сгрешила в нищо и че е направила всичко по силите си, за да спаси връзката им… а и него самия.