По-малко от две седмици, след като отбелязахме осмата годишнина от смъртта на певицата, нейният бивш съпруг Блейк Филдър-Сивил смята да заведе дело за 1,8 милиона долара от парите на покойната певица, които смята, че заслужава да получи. Преди време мъжът, който се представя като актьор, но е известен единствено като бившия съпруг на Ейми Уайнхаус, призна, че именно той е причината певицата да се пристрасти към хероина.

 

 

Ейми Уанйхаус почина от алкохолно натравяне през 2011 година, без да е направила завещание. По тази причина състоянието ѝ от близо 3 милиона паунда отиде при майка ѝ. През годините след смъртта на Ейми Блейк Филдър-Сивил не е искал да получи част от парите ѝ, но сега смята, че има основание. По думите на самата певица всички песни в албума „Back To Black“ отразяват определено състояние от връзката ѝ с Блейк и по тази причина сега той настоява да получи част от приходите за него. „Back To Black“ е 13-ият най-продаван британски албум на всички времена с близо 4 милиона продадени копия.

Ейми и Блейк
Снимка: Getty Images

Ейми Уайнхаус и Блейк бяха женени в продължение на две години и се разделиха през 2009 г. При раздялата им Ейми му е дала 250 000 паунда, които ще бъдат от голямо значение, ако се стигне до дело, защото може да се предположи, че приемайки парите от споразумението им, Блейк се отказва да търси други компенсации за времето, през което е бил с певицата.

Съдебната битка се очаква да е жестока, защото семейството на Ейми Уайнхаус не е в добри отношения с Блейк Филдър-Сивил. Според тях той носи отговорност за смъртта ѝ, тъй като пръв ѝ е предложил хероин и ѝ е нанесъл емоционална травма. От своя страна Филдър-Сивил обвинява майката на Ейми, че използва спомена за дъщеря си, за да печели пари.

Ейми и майка ѝ Джанис
Снимка: Getty Images

Смъртта на Ейми Уайнхаус увеличи популярността ѝ в световен мащаб. Само за една година след като певицата почина, бяха продадени близо два милиона копия от нейните албуми.