Въпреки че времето навън не е никак приятно, това няма да спре ентусиастите, които обичат да танцуват. Навръх Гергьовден започва 7-мото издание на денс фестивал, който ще продължи цели три дни (6-8 май) и ще се опита да научи желаещите да танцуват хип-хоп, брейк, contemporary, MTV танци, салса, бачата, регетон, меренге, зумба, зук, кизомба.

И в случай, че искате да заведете детето си със себе си, точно това е мястото да го направите, при това напълно безплатно. Спокойно ще можете да го поверите на танцьорите от Dance Academy и Маkо, които ще научат малките на първите стъпки в хип-хопа, салсата или ако предпочита – в латиното.

За по-възрастните пък има други изненади - The Ballet National Firulete  (Колумбия, с уроци по танго, акробатична и колумбийска салса) - Световни шампиони по салса за 2010 г., Juan Matos (САЩ, уроци по салса по двойки), Tropical Gem (Италия, уъркшопи по салса), Flamboyan Dancers (Италия), Seo Fernandez (Куба, регетон), Alex Lima /Бразилия, уроци по самба/, Mounir /Франция, майсторски клас по брейк денс/, David Colas/Франция, брейк денс/ и много други. Уроците са разделени на различни нива, така че дори и никога да не танцували в който и да било от стиловете, все пак ще можете да се справите. Уъркшопите включват както танцувални техники за двойки, така и различни индивидуални занимания.

За първи път в историята на Фестивала ще бъдат проведени и уроци на открито на площада пред НДК. Заниманията ще бъдат абсолютно безплатни за всички желаещи да се включат. Програматa на сцената предвижда всяка сутрин да се започва с едночасови уроци по новия танцов-фитнес хит ZUMBA. По-късно любителите на танца ще могат да се насладят на уроци по хип-хоп, брейк, салса, реге-тон, самба и много други. Ако се чудете какви са движенията на латинския хип-хоп, ще имате шанс да ги усвоите лично от кубинеца Seo Fernandez, а уроци по самба можете да вземете от бразилеца Alex Lima.

Фестивалът ще се проведе във всеки от трите дни от 10 часа в залите 7, 8 и 9 на НДК. 

За избора на музиката по време на партитата в дните от фестивала ще се грижат едни от най-добрите DJ-и в света: латино танци: DJ El Malo (Швейцария), DJ Mauri (Холандия), DJ Tazz (Гърция), DJ Mehmed (Турция), DJ Dobcho (България), Alex DJ (България), DJ Dian (България); хип-хоп танци: DJ Swed Lu (Германия), Bugs & N.A.S.O (България), 100 Kila (България), Fruit Sessions (DJ Staycool DJ StichDJ Nikoz DJ Criteria), DJ Cass (България) ; DJ Fail 2 (България), брейк денс: DJ Panic (Холандия), DJ Skill (България).

За първи път по време на Фестивала ще се проведе състезание Fiesta Cup, което ще определи най-добрите хип хоп, брейк и салса танцьори в България. Състезанието ще се проведе в последния ден от фестивала и ще бъде разделено в различни дивизии в зависимост от вида танц.
Цените на билетите за Фестивала са между 10 и 30 лева и могат да бъдат закупени от Билетната каса на НДК, както и в мрежата на Eventim.

Разгледайте снимките по-горе, за да видите подробната програма на фестивала, както и някои от главните действащи лица.