Почина актьорът Джеймс Каан, звездата от легендарната лента "Кръстникът". 

Точно в този труден момент още повече пролича една специална връзка, която е имал в живота си - тази със сина му Скот. Техните отношения минават през бурно детство, наркотична зависимост и стигат до специална близост и открито приятелство - връзка, останала силна през всички житейски възходи и падения.

Джеймс Каан умира на 82-годишна възраст. Той е бил женен четири пъти и има пет деца - Скот, Джеймс, Джейкъб, Александър и Тара.

Снимка: Getty Images

45-годишният му син Скот, също е актьор, известен с участието си в сериала "Хавай 5-0". Той често е споделял за добрите отношения, които успява да постигне с баща си, след бурни периоди в детството си.

"Той направи грешки, които се отразиха не само на него, но и на мен. Но той винаги е бил до мен, независимо от всичко".

Снимка: Getty Images

През 2003 г. Джеймс разказва пред Esquire за това как неговото възпитание се е различавало от това на собствения му баща.

"Никога не съм виждал баща си да плаче. Синът ми ме е виждал да плача. Баща ми никога не ми е казвал, че ме обича, и следователно аз казвах на Скот, че го обичам всяка втора минута. Въпросът е, че аз ще правя по-малко грешки от баща си, моите синове, надявам се, ще правят по-малко грешки от мен, а техните синове ще правят по-малко грешки от бащите си."

"И някой ден може би ще отгледаме един перфектен Каан", завършва интервюто си той. 

Снимка: Getty Images

Джеймс Каан има бурно минало. В период от живота си той живее в имението на "Плейбой". Често обаче се шегувал, че това било, за да преодолее развода си. 

Особеностите в поведението му обаче неговият син приема с разбиране.

"Баща ми е добър пример за човек, който се вглъбява в живота и казва: "Да, това ми разкъса сърцето, но ще опитам отново", споделя Скот и добавя, че за него семейството е най-важното. 

Именно семейството на актьора съобщава и трагичната новина в пост в Туитър.

"С огромна тъга ви съобщаваме, че Джими почина на 6 юли вечерта. Семейството оценява излиянията на любов и искрени съболезнования и ви моли да продължите да уважавате личния им живот в този труден момент", се казва в поста в Туитър на близките на актьора.

Името на Джеймс Каан добива популярност през 1972 година, след като изиграва ролята на Сони Корлеоне във филма на Франсис Форд Копола "Кръстникът".

Сред другите му класически роли са тези във филма на Роб Райнър "Мизъри" (1990), по роман на Стивън Кинг и управителят на казиното Монтесито – Ед Дилайн в хитовия телевизионен сериал "Лас Вегас" (2003 – 2007). 

Снимка: Getty Images

Номиниран е за награди "Оскар", "Еми" и "Златен глобус".