Фрийли настоява, че няма нищо гнусно или отвратително в това да не обезкосмяваш тялото си. Тя се мести в южноамериканската джунгла миналата година, защото преследва начин на живот, в който няма самобръсначки. Профилът й в Инстаграм я превръща в звезда - има над 320 000 последователи. 

Споделя серия от голи снимки, на които седи сред природата и гордо показва косматите си крака. Австралийката получава над 5000 харесвания от феновете си, а изображенията подписва с думите: "Може би съм отвратителна, груба и мръсна... може би съм просто една възрастна жена."

Фрийли се описва като радикална феминистка и е автор на вегетарианската готварска книга "My Naked Lunchbox".  Тя разкрива в публикациите си, че за пръв път е започнала да бръсне подмишниците и краката си на 12-годишна възраст, защото е била научена, че противното е  отвратително, нехигиенично и неприемливо за обществото. За нея това е било всекидневно преструване...

Според много от последователите й, тя е вдъхновение за хората да се приемат, такива каквито са, да са уверени и да се чувстват добре в кожата си. Някои хора не са харесвали обезкосмяването, но тя е била тази, която ги е мотивирала да се откажат и да не мислят за обществените последици.

След като тя коренно променя живота си и се премества в джунглата, нейни фенове я описват, като естествена, красива и свободна.