Почитателите на телевизионни сериали сигурно си спомнят времето, когато сериалът „Живите мъртви“ беше най-големият телевизионен хит. И макар с всеки следващ сезон популярността на историята за постапокалиптичния свят, пълен с възкръснали мъртъвци, да намалява, зомбитата няма скоро да изчезнат от екраните ни. Тази седмица стана ясно, че догодина ще гледаме още един сериал от същия свят – четвърти подред.

Снимка: Getty Images

Сюжетът на оригиналния сериал, който започна през 2010 г., е вдъхновена от поредицата графични романи на Робъртк Къркман със същото име. Историята в комиксите, чието издаване вече приключи, проследява пътешествието на заместник шериф Рик Граймс, който се опитва да възстанови обществото след падането на цивилизацията.

Макар оригиналният сериал все още да не е завършил, вече имаме два допълнителни сериала – „Страхувайте се от живите мъртви“, който проследява историята на друга група оцелели и „Живите мъртви: Светът отвъд“, който разказва историята на две момичета, тръгнали да издирват баща си.

Четвъртият сериал ще е антология, озаглавена „Истории от живите мъртви“ и всеки епизод ще разказва предисторията на някой от персонажите в сериала. Отделните серии няма да са свързани помежду си, а първият сезон ще се състои от 6 епизода.

Снимка: Getty Images

Вече се говори и за пети сериал, който ще се появи след края на оригиналния през 2022 г. и ще продължава историята на Керъл и Дерил – единствените двама герои от първия сезон на „Живите мъртви“, които са все още живи.

Снимка: Getty Images

Това обаче не е най-очакваният бъдещ проект от феновете. Има планирани три пълнометражни филма. Те ще довършат историята на Рик Граймс, който изчезна в оригиналния сериал.

По всичко изглежда, че почитателите на драматичния зомби сериал още дълго ще се радват на историите, вдъхновени от комиксите на Робърт Къркман… дори може би твърде дълго.