Този октомври денят на Вси светии няма да бъде светло почитане на древна традиция, която носи усещане за обединение и радост у децата, а ще се превърне в зловеща нова история, проектирана от внушението на страх и безпомощност. Именно тя е представена в първия трейлър на “Хелоуин” – част от един от най-забележителните хорър франчайзи в киното. 

Снимка: Хелоуин

Историята в смразяващия трилър на “Universal" следва събитията от класическия едноименен филм на жанровата легенда Джон Карпентър от 1978 г. Джейми Лий Къртис се завръща към иконичната роля на Лори Строуд, която за последен път се изправя срещу Майкъл Майърс – маскираният убиец, който я преследва от четири десетилетия, след като тя едва оцелява в нощта на Хелоуин. 

Майсторът на хоръра Джон Карпентър е изпълнителен продуцент и творчески консултант на “Хелоуин”, в сътрудничество с най-успешния в момента продуцент на ужаси Джейсън Блум (“Бягай", “На парчета”, “Истина или предизвикателство”). Вдъхновени от класиката на Карпентър, Дейвид Гордън Грийн и Дани МакБрайд написват сценария на тази умопомрачителна нова история, а Грийн е и режисьор.

Снимка: Хелоуин

“Хелоуин” е продуциран още от Бил Блок (“Елизиум”, “Сектор 9") и Малек Аккад, чиято компания “Trancas International Films” продуцира “Хелоуин” поредицата от самото ѝ начало. Освен Карпентър и Къртис, изпълнителни продуценти са Грийн и МакБрайд, чрез компанията си “Rough House Pictures”.

Ще празнуваме “Хелоуин” в кината от 19 октомври тази година. А дотогава тръпнете в очакване с първия  трейлър на филма.