Историята на Банши, Вакул и Смърдаша от българския фентъзи роман „Пътешествието на Мая“ оживява във филм.

"Бандата на Банши: Рецепта за магия" ще ви потопи в неповторим свят от магия, приключения и изненади. Банши е неоспоримият лидер на бандата, чиято дума е закон за останалите. Той е единственият от своя род, който може да прави магии и с това си умение впечатлява и подчинява своите верни поддръжници Вакул и Смърдаша. Но какво ще стане, ако и другите открият начин да правят магии?

В един съдбоносен ден всичко се променя. Вакул и Смърдаша се забъркват в неочаквано приключение, когато Вакул открадва вълшебна книга за магии от млада вещица. Без да имат и най-малка представа какво правят, двамата герои отварят вълшебен портал към човешкия свят и съдбата ги среща с Автора, който е написал книгата и ги е създал в своето въображение. 

Филмът пренася зрителите във вълнуващо пътешествие, подходящо както за деца, така и за възрастни. В този вълшебен свят всеки е магьосник, носещ в себе си силата на въображението и възможността за преобразяване на света около себе си.

Продуциран и режисиран от талантливия Ангел Георгиев, филмът не само ще ви забавлява, но и ще ви предизвика да разгледате живота с нов поглед – през призмата на смеха, вдъхновението и лекотата.

Но това не е всичко! Сюжетът ще бъде още по-завладяващ, благодарение на две вдъхновяващи авторски песни, написани специално за филма. Те не само предават емоциите и тематиката на историята, но и добавят дълбочина, настроение и магия към цялостното изживяване.

Премиерата ще се състои на 27 април от 18:00 часа в зала 11 на НДК (Кино Люмиер). Освен на прожекцията, зрителите ще могат да се насладят и на спиращи дъха танци, вълнуващи истории от процеса на създаване на филма и щипка смях, поднесена лично от главните герои Банши, Вакул и Смърдаша!