"Evanescence", двукратните носители на "Грами", избраха алтернативната крисчън-рок банда "Veridia" да открива голямото им рок шоу във всяка от 11-те държави, включени в европейската им обиколка за 2019 г. София ще ги посрещне за първи път на 11 септември в "Арена Армеец", а преди това двете банди ще забият в Швейцария, Италия, Чехия, Словакия и Унгария. 

"Veridia" имат зад гърба си вече 6-годишна история, а през 2016 г. е първият път, в който придружават "Evanescence" на тогавашното им турне, предшестващо грандиозния "Synthesis Live Tour". Бандата от Нашвил (Тенеси) влага много в откриването на собствения си стил, който е оценен високо още след издаването на двата им краткосвирещи албума от 2014 и 2015 г. В края на 2018 г. излиза и дебютният им дългосвирещ албум "The Beast You Feed", а освен, че са избрани за редица фестивали, бележат успех и в класациите, като песента им "We Are the Brave" оглавява "Billboard" в секцията най-добра крисчън-рок песен.

След като през май обиколиха Северна Америка, "Evanescence" отново започват серия от концерти. Първият е на 17 юло в Милуоки, а следващите дати са в Канада и Великобритания. За разлика от последните две години, в които бандата се изявяваше заедно със симфоничен оркестър, тазгодишното турне се придържа към оригиналното рок звучене, спечелило на бандата грандиозен успех и милиони фенове по целия свят.  

Наскоро вокалистката на групата, Ейми Лий, сподели в интервю, че междувременно "Evanescence" започват работа и по нов албум, който се надяват да успеят да издадат през следващата година.

Evanescence идват за първия си самостоятелен концерт у нас по покана на Keen Acts. В София ще ги видим в оригинален състав: Ейми Лий – вокал, пиано; Тим Маккорд – бас китара; Уил Хънт – барабани, Трой Маклохорн – китара, беквокали; Джен Маджура – китара, беквокали. Концертът обещава над 90 минути с най-големите хитове на групата, сред които "Bring me to Life", "My Immortal", "Going Under" и много други в оригиналното им рок звучене. 

Билети за "Evanescence" на 11 септември в "Арена Армеец" са достъпни на цени от 70 до 90 лв. в мрежата на Eventim.bg, бензиностанции OMV, билетен център НДК, магазини "НА ТЪМНО". В продажба са и ограничено количество ВИП пакети. Правостоящите места за концерта са на изчерпване.