Васил Петров ще представи класически песни от различни жанрове, откъси от мюзикъли и световни хитове с мащабния симфоничен звук на Врачанска филхармония и поредица от концерти.

Турнето ще премине през Пловдив, Бургас, Петрич, Варна и Балчик.

В програмата са хитовете на "Бийтълс", Стинг, Франк Синатра, музиката на Гершуин, Чарли Чаплин, Антонио Карлос Жобим, Кол Портър и други автори.

"Ще представя доста обновена симфонична програма. Имам предвид част от песните от моя репертоар са аранжирани за симфоничен оркестър плюс нови неща в реперотара ми включващи заглавия като "Michelle", "Yesterday", "Something" на Бийтълс, "Fragile" на Стинг, "Smile" на Чарли Чаплин и други изненади", казва Васил Петров.

На сцената заедно с него ще са и джаз музикантите Йордан Тоновски (пиано), Кристиян Желев (ударни) и Христо Минчев (контрабас).

Специален гост на концерта ще е талантливата носителка на редица престижни награди, виртуозната цигуларка Зорница Иларионова.

Концертите "SymphoNY WAY" ще се проведат на 21 юли в Пловдив от 21:00 ч. (премиера, Летен театър Бунарджика), 23 юли в Бургас от 20:30 ч. (Летен театър), на 25 юли в Zornitza Family Estate Relais & Chateaux до Мелник, 27 юли в Петрич от 21:00 ч. (стадион "Цар Самуил"), 7 август във Варна от 19:30 ч. (зала 1, Фестивален и конгресен център - Варна) и на 14 август с  на Амфитеатър на "Блек Сий Рама Голф и Вили". 

Всички концерти ще се проведат при пълно спазване на разпоредбите за отстояние и вход на Министерство на здравеопазването.

Билетите вече са в продажба онлайн в мрежа на Ивентим и на място в отделните градове - в Пловдив на касата в Дом на културата Борис Христов, в Бургас от Билетен център "Часовника" (пред хотел "България"), Варна на касата на ФКЦ-Варна и театър Българан. В Петрич билети на място може да се закупат от Кафе - Аперитив "Мастило" и ENergy (ул. "Оборище" 7).