Орландо Блум, Мила Йовович, Декстър Флетчър,  режисьорът на „Заразно зло” и класиката на Александър Дюма в детско-приказен вариант. С две думи „Тримата мускетари”. С 3D очила.


И ако някога сте си мислели, че Орландо Блум не може да изиграе роля, в която да е неприятен, „Тримата мускетари” е опровержението. Макар този филм да напомня по нещо на карибските пирати (само дето го няма Джони Деп, а Джони си е Деп, и точка), Блум като херцог Бъкингам съумява да изглежда точно толкова повърхностен и отблъскващ, колкото трябва. В този случай опитът на Пол Андерсън с визуалните филми му върши чудесна работа и на моменти случващото се на екрана изглежда по-скоро като много хубаво анимационно филмче. При това - в 3D вариант (едни много впечатляващи бойни сцени във въздуха, фехтовка на забавен каданс и прочее..) В него…

...eдин млад Д’артанян (Логан Лърман – набор ’92 и този път не е Пърси Джаксън и няма проблем с гръмотевиците, нито с "Числото 23", още по-малко пък го интересува "Ефектът на пеперудата")се отправя към Париж, за да стане мускетар. По пътя си предизвиква на дуел всеки, когото срещне и за негов късмет – сред въпросните персони се оказват тримата добре известни и вече пенсионирани легенди в мускетарията - Арамис, Атос и Портос + лошото шеф-ченге на кардинала на име Рошфор.
Всички други по-важни и познати от романа лица също са там – кардинал Ришельо, Милейди (тук - без фамилия), лейди Констанс и прочее. Кралят пък е още по-млад и суетен паун, който обаче се оказва едно непораснало и добро дете, което за разлика от другите, може да си капризничи колкото си иска. Съперничеството между него и херцог Бъкингам, жаждата за власт на кардинала, коварността на Милейди , чудесната визия на филма и очарователната арогантност на Д’артанян спретват един много сладка приключенска история, в която няма никаква особено дълбока драма и всички герои са или много добри, или много лоши, без средно положение.

Всъщност това е поредната екранизация на френската класика - няма да повтаряме историята, която вероятно е позната на всички, само ще добавим, че като всеки "съвременен" холивудски филм е доста понапудрен и леко вдетиен. Но е приятен и неангажиращ, а ролите са изпълнени точно, както трябва - висш пилотаж дори и в детските филмчета. Това е то.

По кината от A+ Films.

За повече инфо - разцъкайте снимките горе.