Няма да съжалявате, ако си свалите книгата "Devil In The White City" на вашия Kindle или iPad. "Дяволът в Белия град", която излезе на българския пазар от издателство Кибеа през 2012 г., е уникална колкото заглавието й. Самият Леонардо ди Каприо е закупил правата за филмирането й, веднага след като я е прочел през 2010 г.

Пет години по-късно става ясно, че актьорът отново ще си сътрудничи с режисьора Мартин Скорсезе, за да пресъздадат историята на книгата на голям екран. Вълнуваща новина, която ни подтикна да ви разкажем за заглавието - защото си заслужава да бъде прочетено.

Ето какво самият писател Ерик Ларсън казва за книгата си, която през 2004 г. спечели наградата "Едгар" в категорията "Криминален роман с най-добра фактология":

"В Чикаго в края на XIX век сред пушека на фабричните комини и грохота на влаковете живели двама мъже – и двамата красиви, синеоки, и двамата изключително умели в попрището си. Те олицетворявали две коренно противоположни страни на невероятната динамика на устрема на Америка към двадесетия век.

Единият бил архитект, построил голяма част от най-забележителните сгради в Америка – сред които "Флетайрън Билдинг" в Ню Йорк и жп гарата "Юниън Стейшън" във Вашингтон. Другият бил убиец – един от най-„продуктивните“ в историята, класически образ на градски сериен убиец.

Въпреки че двамата никога не са се срещали – поне такъв факт не е документиран – техните съдби се свързали чрез едно магическо събитие, на което днешните хора може би не биха обърнали особено внимание, но което в своето време имало огромна преобразуваща сила, почти равна на Гражданската война.

Това е разказ за вечния конфликт между доброто и злото, между светлината и тъмнината, между Белия град и Черния град".

 

Купете от Amazon в оригинал или от Кибеа в превод на български език, осъществен от Яна Божинова. Не се учудвайте защо не можете да намерите никаква информация в IMDB за филма – това е, защото проект е процес на развитие и данните са достъпни само на IMDbPro.