Том Круз представи филма си „Топ Гън: Маверик“ на фестивала в Кан. В продължението на култовия екшън от 1986 г. Том Круз се завръща в ролята на капитан Пийт Мичъл, наричан още Маверик. Филмът беше посрещнат с овации, а актьорът получи почетна „Златна палма“, но Круз направи изненадващо съобщение за бъдещето на филма – едва ли някога ще го видим на някоя стрийминг платформа.

Снимка: Getty Images

„Това няма да се случи. Никога“, категорично заяви той. „Аз правя филми за големия екран.“

Том Круз разкри, че понякога се дегизира и отива в киното, за да види как хората ще реагират на филмите му. Това няма как да стане, ако филмът се предлага в стрийминг платформа.

Снимка: Getty Images

През последните години платформи като „Нетфликс“ станаха изключително популярни. Все повече големи актьори и режисьори започват да правят филми, които излизат директно на малкия екран. Същевременно големи компании като Уорнър Брос и Дисни качват филмите си на платформите малко след премиерата им или дори в деня на премиерата.

Снимка: Getty Images

Стриймингът изобщо не е за подценяване, а бюджетът на някои от филмите, правени директно за малкия екран, не отстъпва на кино продукциите – бюджетът на „Ирландецът“, режисиран от Мартин Скорсезе директно за „Нетфликс“, беше 160 млн. долара. А в успешните сериали се наливат още повече пари – 520 млн. за „Короната“, 365 млн. за „Къща от карти“ и 300 млн. за „Странни неща“.

Въпреки че Том Круз остава традиционалист и не иска да става част от стрийминга, някои от филмите с негово участие могат да бъдат намерени там.

Почитателите на Том Круз в България могат да гледат следните филми с Том Круз в HBO Max:

  • Джак Ричър
  • Джак Ричър: Не се връщай
  • Широко затворени очи
  • Истинска измама
  • На ръба на утрешния ден

А в „Нетфликс“ ще намерят също и:


  • Доблестни мъже
  • Война на световете

Още за Том Круз: