Сръбският художник Ендре Пеновач майсторски улавя чара на животните със забележителната си техника на рисуване, като безспорно е най-известен с акварелите си.

За да отбележи Китайската Нова година, която започва само след два дни - на 16 февруари, талантливият илюстратор създава разкошна серия от рисунки на най-добрия приятел на човека. Китайската Нова година е най-важният празник в календара, като новогодишните празненства започват по традиция на първия ден от месеца и продължават до петнадесетия, когато луната е най-ярка.

Според легендата, в древността Буда поканил всички животни, за да отпразнуват заедно Чун Дзие. Дванадесет животни дошли и Буда кръстил по една година на всяко от животните, почели го за празника. След това мъдрецът нарекъл всеки човек, роден в годината на съответното животно, да носи някои от чертите на характера му - плъх, бик, тигър, заек, дракон, змия, кон, овца, маймуна, петел, куче и глиган.

Според китайския календар 2018 година ще бъде на Жълтото земно куче. А сръбският художник използва комбинирана техника от акрил, туш и молив, за да пресъздаде чаровните четириноги. От разпиляната козина, през блестящи очи и очарователни мокри носове, всяко от кучетата изобразява индивидуалната харизма на домашния любимец.

Повече за изкуството му можете да видите от снимките в галерията по-горе, както и в следващото видео за експериментите на световноизвестния Ендре Пеновач, ненадминат майстор на акварела: