Сопраното Анна Нетребко и тенорът Юсиф Ейвазов се разделят, предаде Асошиейтед прес, като цитира съобщение, разпространено от мениджъра на оперната прима.

Двамата певци са заедно от 2014 г., когато се появиха в "Манон Леско" на Пучини в римския Teatro dell'Opera. Нетребко и Ейвазов се ожениха през 2015 г.

"След 10 щастливи години заедно взехме трудното, но приятелско решение да се разделим", се казва в съобщението. "Ще останем... приятели, обединени от любовта си към Тиаго, ще очакваме с нетърпение вече обявените и бъдещите ни сценични сътрудничества".

Снимка: Julian Hargreaves

Анна Нетребко (52 г.) има син Тиаго, чийто баща е бившият й партньор – бас-баритонът Ервин Шрот, с когото бяха двойка в периода 2007 - 2015 г. Момчето е на 15 години.

През 2022 г. операта "Метрополитън" в Ню Йорк отстрани от програмата си Нетребко, тъй като според ръководството тя не разкритикува президента Владимир Путин след нахлуването на Русия в Украйна. Тя съди музикалната институция и генералния й мениджър Питър Гелб с обвинения в клевета и нарушение на договора, припомня БТА.

Снимка: Julian Hargreaves

Анна Нетребко ще има своята първа среща с българската публика на 20 март 2025 година в „Арена София”. Оперната гала ще е под диригенството на маестро Найден Тодоров със Софийската филхармония.

Заедно с Анна Нетребко на сцената ще видим и Юсиф Ейвазов. Повече вижте тук: