Фестивалът за градска култура и музика Sofia Live Festival разширява програмата си с още един фестивален ден и втора локация - тазгодишното издание ще се проведе на 23, 24, 25 и 26 юни 2022 г. в Sofia Live Club и Арена София (Колодрума) в Борисовата градина, като ще предложи интересно българско и международно участие.

Първите музикални изненади идват с гостуването на популярното израелско дуо Lola Marsh, които още с първите си сингли и дебютния си албум „Remember Roses“, се утвърждават на световната сцена като магнетични и стойностни инди-поп артисти. Получават голямо признание от критиката, привличат вниманието на световни медии и водещи световни марки, синглите се изкачват на върха на най-популярните класации на Spotify. „Ню Йорк Таймс“ ги възхвалява и определя творчеството им като „пленяваща и кинематографична музика, обляна в ретро чар“. В момента групата работи по третия си албум, който ще излезе тази година и ще можем да чуем на 25 юни на Арена София.

Lola Marsh

Другите две атрактивни имена от програмата на Sofia Live Festival са родената в България, но базирана в Берлин певица DENA и унгарската R&B кралица BABÉ SILA. Те ще се качат на сцената на Sofia Live Club на 23 юни.

DENA, Снимка: Sander Houtkruijer

DENA (Деница Тодорова) създава уникален стил DIY-pop и R&B с нейния вълнуващ сингъл “Cash, Diamond Rings, Swimming Pools”. В хода на музикалната си кариера работи между Берлин, Лос Анджелис, Лондон и Ню Йорк, като прави колаборации с музиканти като номинирания за "Грами" автор и продуцент Mocky. Записва с базираната в Ню Йорк група Midnight Magic, развива звученето, текстовете и музиката си, за да разкаже собствената си история. През октомври 2021 г. берлинският лейбъл Mansions And Millions издава най-новото ѝ самостоятелно продуцирано EP „Mixed Feelings“, което ще чуем в първия ден на фестивала.

Babé Sila

BABÉ SILA е певица, композитор и музикант родена в Будапеща, но базирана в Лондон и Ню Йорк. След като добива голяма популярност в родната си страна решава да направи следващата крачка и заминава да работи по различни музикални проекти в Берлин, Ню Йорк и Лондон. От ранна възраст тя се вдъхновява от артисти като Ерика Баду, Алиша Кийс, Шаде и Арета Франклин. Нейните изтънчени вокали и въздействащи текстове, подплатени от ритмични бийтове, дълбоки бас линии и интересни хармонии, с лекота привличат вниманието на слушателя. Разказването на истории е нейният начин да изразява емоциите си и да запечатва спомените. Текстовете ѝ са откровени и крехки, но в същото време силно експресивни.

Нова Генерация

Нова Генерация и постпънк българо-английската вокално-инструментална формация КAKE? са бандите, които ще чуем във втората фестивална вечер, 24 юни, отново в Sofia Live Club. Музикалните фенове трябва да знаят, че предстои обявяване на още интересни имена от българската и световна музикална сцена.

КАКЕ

Билети "Ранно пиле" могат да бъдат намерени до 01.04.2022 в мрежата на Eventim и партньорските каси на цена от 30лв. за един ден и 50 лв. за двата фестивални дни, 25-ти и 26-ти юни 2022, на Арена София. След тази дата цените ще са 40лв. за еднодневен билет и 60лв. за двудневен пас за Арена София. Поради ограничения капацитет билетите за 23 и 24 юни в Sofia Live Club ще бъдат само еднодневни.