Галерия във френско градче гръмко обяви в началото на годината, че ще представи първата самостоятелна изложба на поп звездата Бритни Спиърс.

Галерията в градчето в югозападна Франция тогава публикува пост в Инстаграм, че възнамерява да изложи творби на самобитната художничка Бритни Спиърс, чието хоби, както всички знаем, е рисуването.

Бритни Спиърс заяви себе си като един истински Анри Матис от 21 век, като през 2017 г. сподели видеоклип в профилите си в Инстаграм и Туитър, на което рисува с цветя, докато на фон звучи нежна класическа музика от Моцарт.

Тази флорална творба и фамозното съобщение към видеоклипа "Понякога просто трябва да се забавляваш!!!!!!" обещаваха да станат част от изложбата на Бритни във френската галерия.

Официалното откриване на изложбата в Galerie Sympa във френския град Фижак беше на 18 януари, като ще остане там "до края на света", както твърди информация в уебсайта на галерията.

Събитието логично беше озаглавено "Понякога просто трябва да се забавляваш!!!!!!", подчинявайки се напълно на посланието към творбата на Спиърс – цветя в лилаво и синьо.

Творбата беше продадена за 10 000 долара през 2017 г. на покойния лайфстайл репортер Робин Лийч.

 

 

Всъщност, изложбата се оказа пълна шега или по-скоро опит на галерията да привлече внимание върху дейността си, тъй като представител на Бритни Спиърс бързо отрече, че певицата подготвя изложба или ще присъства на нея, заявявайки, че "няма никаква истина в това". Всъщност, вижте самото откриване:

"До края на света" пък очевидно е било препратка към песента "Till The World Ends", която Бритни Спиърс издава през 2012 г. Ще остане ли завинаги картината на поп звездата в галерията, предстои да разберем...