"Зима" - ски филм с екологичен нюанс, който показва контраста между идилията в зимната планина и забързания ритъм на големия град през погледа на един любим спорт (фрийрайд ските) стартира дарителска кампания за проекта.

Филмът засяга глобалния проблем, свързан с динамичните промени в климата, в резултат на които зимите се скъсяват и стават по-непредвидими. Основното ядро на снимачния екип на проекта, всички запалени скиори, включва добре познатия на българската публика фотограф и оператор Виктор Троянов, Ивайло Марков, режисьор, сценарист и продуцент, както и Николай Найденов – видео с дрон.

В главната роля ще видим талантливия български фрийрайд скиор Симеон Павлов, който е една от младите надеждни на българския отбор по фрийрайд. 

"Зима" е ски филм с екологичен нюанс, паралел между природа и екологични проблеми през призмата на фрийрайд ските. Филмът е във жанр документална фикция. Идеята ни е да се включат най-добрите наши фрийрайд скиори и да се покаже красивата природа в Пирин, Рила, Стара планина и Родопите", коментира Виктор Троянов.

"Филмът показва контраста между идилията в зимната планина и забързания ритъм на големия град обгърнат от смог през есенно-зимния сезон през погледа на фрийрайд ските. Чрез "Зима" искаме да подтикнем хората да обмислят своето отношение към околната среда и контакта си с природата", допълва Троянов.

В момента екипът на проекта завършва първата снимачна фаза в градска среда, благодарение на партньорите на проекта. Предстои заснемане на ски кадрите в зимната планина, което е по-трудоемката част от проекта, и за което е необходима още подкрепа. Събраните средства от кампанията ще помогнат да бъдат покрити разходите по логистика и заснемането на ски сцените в едни от най-красивите кътчета из българските планини.