Приключи окончателната селекция в конкурса „Перо от пеликан”.

Журито с председател Ирина Папанчева (писател, журналист и експерт по комуникации) и членове: Христо Димитров-Хиндо (оператор, сценарист и автор), Жюстин Томс (водещ експерт в областта на онлайн медиите, маркетинга и PR), Жасмина Тачева (Public Republic Junior) и Александра Владимирова (автор на skype романа „Станислав моя любов”) отличи следните участници:

1во място - Илиян Тонев Тодоров, 13 г., гр. Мездра
Награда: Две нощувки със закуски и вечери в хотел в Слънчев бряг, за семейство и посещение на Аквапарк

2ро място - Петър Аспарухов Каменски, 12 г., гр. Бургас
Награда: Участие в курс за стимулиране на творческите заложби, организиран от Център за психологическо консултиране „Де Анима”

3то място - Александър Петров Станков, 9, гр. София
Награда: Безплатен онлайн езиков курс по избор от 11 езика с продължителност 60 часа.

Наградата на читателите се присъжда на Никол Ивова Демирева, 12 г., гр. Бургас, след онлайн гласуване, в което тя получи 350 гласа.

Поощрителната награда на Ирина Папанчева – ръчно изработен тефтер от Италия - ще получи Габриела Петева Петрова, 17 г., гр. Русе.

Грамотата за „Най-вдъхновяващ учител” отива при Венета Иванова, учител по БЕЛ в ОУ ”Братя Миладинови”, гр. Бургас, за която гласуваха 9 от участниците в конкурса.

Общо 11 учители бяха номинирани.

„Това беше изключително труден избор. В течение на седмица с колегите ми от журито четохме и препрочитохме творбите. Във всяка откривахме нещо уникално и грабващо. Впечатлени сме от таланта и оригиналното мислене на участниците ни. От името на журито поздравявам победителите в конкурса! Поздравявам и всички останали участници – продължавайте да творите и да развивате дарбата си! За нас всички сте победители. Със Зорница имаме желание да споделим всички творби, които получихме не само чрез онлайн публикуването, което вече осъществихме, и се надяваме през идните месеци да ви зарадваме с новина в тази посока”, каза Ирина Папанчева.

66 творби на деца и младежи на възраст от 9 до 18 г. бяха получени в конкурса за есе или кратък разказ на тема „Перо от пеликан”. В конкурса са представени 24 населени места, като най-силно са застъпени Бургас с 14 творби, Поморие – с 11 и София – с 8.

Проектът „Перо от пеликан” е съвместна инициатива на Ирина Папанчева и Зорница Москова, експерт по маркетинг и комуникации. Той е пилотен за България и представя по нестандартен начин едноименния роман (все още непубликуван) на Ирина Папанчева - чрез използване на различни комуникационни канали, събития, свързани със сюжета на книгата, конкурс за детско есе/разказ и дискусия.