"Напрежение, което не ти позволява да заспиш преди да си стигнал до края", пише "Вашингтон поуст" за "Ваканцията".

Седем дни, три семейства, един убиец – не съвсем перфектна ваканция, но перфектно четиво е новият напрегнатият трилър „Ваканцията“. Романът на Т. М. Логан отвежда читателя под жаркото слънце на Средиземноморието, където четири приятелки от студентство се събират, за да отпразнуват своя годишнина. Едноседмичната им ваканция обаче, планирана от години, се превръща в мрачно преживяване, изпълнено с подозрения, напрежение и опасни тайни.

Кейт, която води сюжета в романа от първо лице, е разследващ полицай с две деца. Роуън ръководи преуспяваща пиар компания и е на ръба на най-сериозната сделка в кариерата си. Дженифър е домакиня, изцяло отдадена на двамата си тийнейджъри, а Изи е посветила живота си на пътешествията и е единствената необвързана сред приятелките. Четирите са близки повече от 20 години. Животът е преплел съдбите им, но все по-рядко успява да ги събере заедно, затова на прага на своите 40 години те успяват да отидат със семействата си на мечтаната почивка в луксозна вила в Южна Франция. Но не всичко се случва според очакванията им.

В самото начало на заплетената история Кейт се натъква на косвени доказателства, които уличават съпруга й в изневяра и то не с коя да е, а с една от трите й най-близки приятелки. Докато се опитва да открие истината, тя не си дава сметка колко по-дълбоки и опасни тайни ще излязат наяве. Тайни, които трябва да бъдат опазени, дори с цената на убийство.

Авторът Т. М. Логан изкусно засилва напрежението с всяка страница до самия край на книгата – подход, който отключва и неустоимо засилва въображението на читателя. Рядко умело той успява да разбере и представи изключително автентично женската психология и начин на мислене и то от първо лице. Нещо, което не се отдава на много писатели от мъжки пол.  

Британският автор Т. М. Логан е дългогодишен журналист в печата, а през 2017-а сменя амплоато си с това на писател. Четирите му трилъра до момента са световни бестселъри в жанра си и са публикувани в над 20 държави. Характерно за Логан е в интригуващите си сюжети умело да вплита дълбоката психология на своите герои.

Ваканцията излиза от издателство "Кръг" в превод на Надя Баева, а художник на корицата е Стоян Атанасов от Kontur Creative.