Ицо Хазарта се завръща с нова песен, която е посветена на COVID-19 пандемията и всички съпътстващи я политически и обществени процеси. За пореден път Хазарта успява по един изключително умел начин да комбинира сериозното със смешното - нещо, превърнало се в негова запазена марка.

Снимка: YouTube/@FacingTheSunOfficial

Локдаун. Роботи на РЗИ обикалят из депресиращите квартали на София и стрелят с картечница, заредена с ваксини… Действието в клипа ни пренася през далечната 2035 година, което вероятно трябва да се разбира като намек от страна на рапъра, че с тези темпове на ваксинация и овладяване на епидемията, нещата няма да са отшумяли и дотогава…

Снимка: YouTube/@FacingTheSunOfficial

Хазарта не пропуска да направи препратки и към управлението на страната от рода на "Проверявам чекмеджето - нема никой. Само на кантара има видими резултати - добър вечер, прости въглехидрати". В парчето в един момент се чува и запис на гласа на премиера в оставка Бойко Борисов, както и на Слави Трифонов и Иван Костов. 

Снимка: YouTube/@FacingTheSunOfficial

"Айде не на мене тия! Дай ми доказателства, че няма епидемия от тъпотия. Ето ги тука тия я лекуват със ракия", пее Хазарта, като не пропуска да засегне казуса със затварянето на заведенията, в който се включи с превърнал се във вайръл коментар в началото на годината.

Снимка: YouTube/@FacingTheSunOfficial

"Затворете бързо ресторанти и кафета, явно вирусът основно там шета. Тия хора там са нагли и толко ненормални, искат да работят - сметай колко са нахални!", иронизира ситуацията рапъра.

Снимка: YouTube/@FacingTheSunOfficial

"Искам да видя крадливите ви ваксинирани ръчички горе", зове Хазарта, докато бяла линейка със саундсистема на покрива преминава по жълтите павета пред парламента, а гора от кюстюмирани ръце със скъпи часовници отговаря на призива му с бурни ръкопляскания.

Снимка: YouTube/@FacingTheSunOfficial

Набиращото популярност парче на Хазарта е в дует с Valentina, която внася сексапилен привкус с римите си към соул ритмите на очертаващия се нов хит, въпреки думите на Хазарта, че "тая песен няма да стане хит".

Равносметката, до която рапърът стига, е, че "обществото иска да остане във леглото и да спи дълбоко". Затова, както Хазарта е разпоредил: "Само споко!". И май наистина не ни остава нищо друго, освен да слушаме песента #onrepeat и да "чакаме имунитета, споко, ей къде е 2035-а"…