Холивудският режисьор Рон Хауърд ще снима нов филм, документиращ спасяването на момчетата от футболен отбор, хванати в капана на пещера в Тайланд през 2018 г.

Филмът "Тринадесет живота" ще документира събитието, в което 12-те момчета от футболния отбор "Дивите глигани" и техният трениньор - бивш будистки монах, бяха приклещени в пещерата Тхам Луанг на 1000 метра под повърхността за повече от две седмици.

Снимка: Getty Images

Всичките момчета и треньорът бяха спасени, въпреки че един член на спасителната мисия почина, докато се опитваше да ги освободи - бивш тайландски военноморски тюлен.

Пещерата Тхам Луанг в Тайланд по време на спасителната акция на момчетата
Снимка: Getty Images

Вижте повече за драмата с тайландските момчета в bTV Новините: 

Както съобщава Deadline, Рон Хауърд е готов да режисира новия филм по сценария на Уилям Никълсън (сценарист на "Гладиатор"), като има няколко кандидати за продуценти на филма.

Американският актьор, режисьор и продуцент Рон Хауърд е носител на награди "Златен глобус", "Сатурн", две награди "Оскар" и четири награди "Еми".

Сред най-успешните филми в кариерана на Хауърд като режисьор са "Шифърът на Леонардо", "Аполо 13", "Красив ум", "Късметлията", "Фрост/Никсън" и "Ангели и демони".