Рийз Уидърспун разкри, че "носталгичната част" в "Топ Гън: Маверик" й е дала идеята за продължението на историята и в "Професия Блондинка 3".

46-годишната актриса ще се завърне в ролята на Ел Уудс в дългоочакваното продължение на "Професия Блондинка 2: Червено, бяло и русо" от 2003 г., продължение на оригинала от 2001 г.

Кинозвездата сподели, че най-много й е харесало включването на ретроспекции от първия филм "Топ Гън" в продължението му, което излиза повече от 30 години след оригинала от 1986 г.

Уидърспун каза пред USA Today: "Все още се надявам, че "Професия блондинка 3" ще се получи по перфектния начин за аудиторията. Това е точно като "Топ Гън": дълго време феновете чакаха да направят друга версия на този филм и ми хареса носталгичните моменти, които включиха в него. Така че определено това даде много вдъхновение на мен и екипа за това какво бихме искали да направим с Ел Уудс и да се уверим, че имаме всички онези допирни точки, които бяха от значение за хората [тогава]".

Рийз Уидърспун призна, че героите във филма са ѝ толкова любими, че иска да се увери, че продължението е перфектно. Тя добави: "Чувствам се така, сякаш тези герои са мои приятели, затова ги опазвам в сърцето си. Никога не бих направила долнопробна, посредствена версия на тяхната история".

Минди Калинг е автор на сценария на третото продължение на „Професия блондинка” заедно с Дан Гур, пише още БГНЕС.