Преди повече от месец завърши най-коментираният сериал, правен някога. И въпреки вълната от недоволство, която заля създателите му, в момента HBO работят по предистория, която ще разказва за западния континент Вестерос 1000 години преди събитията в „Игра на тронове“.

Почти нищо не се знае за новия сериал, но авторът на литературната поредица, вдъхновила сериала, ни даде малко информация за това какво можем да очакваме и как ще се различава историята от тази в оригиналния сериал.


Ето какво научихме:

1. Ще има много повече кралства

В „Игра на тронове“ територията на Вестерос е разделена на седем кралства, ръководени от общ владетел. Историята на сериала обаче се развива векове преди Завоеванието на Егон и създаването на Железния трон.

Говорим за Седемте кралства на Вестерос, защото са били седем, когато Егон ги е покорил. Но ако се върнем малко по-назад във времето, кралствата са 9, а още по-назад са 12. И ако продължим така, ще стигнем до време, когато има около сто кралства - малки кралства. Точно това е времето, за което ще става дума в сериала.

Джордж Р. Р. Мартин

2. Ще има семейство Старк

В сериала ще има и няколко познати елемента, сред които някои същества, които сме виждали в „Игра на тронове“ и едно от най-любимите (и най-древни) семейства – Старк.

Старките със сигурност ще са там. Там са и Белите бродници, или както ги наричам в книгите „Другите“. Ще има и вълчища и мамути.“

Джордж Р. Р. Мартин

3. Няма да има семейство Ланистър

Противниците на семейство Старк в „Игра на тронове“ са Ланистърите, които се борят за контрола над седемте кралства. Те обаче няма да са част от новия сериал.

Ланистърите ги няма, но Скалата на Кастърли е там. В крепостта живеят семейство Кастърли, от които идва и името, останало до времето на „Игра на тронове“.

Джордж Р. Р. Мартин

4. Няма да има главен герой

Денерис, Джон Сняг, Санса и Аря определено се откроиха като най-главните персонажи в „Игра на тронове“, но причината за това е, че другите… умряха. Сега феновете се чудят дали в новия сериал ще има по-ясни главни персонажи или отново ще има множество герои и преплитащи се сюжетни линии.

Както знаете, в игра на тронове не сме номинирали никого за главна роля, когато е трябвало да предлагаме номинации за награди, поне до последните сезони. Винаги сме се целили само към поддържащите роли, защото в сериала има толкова много персонажи. Според мен така ще бъде и в новия сериал. Няма да има един или двама главни герои.

Джордж Р. Р. Мартин

5. Заглавието

Досега смятахме, че сериалът ще се казва „Дългата нощ“. Джордж Мартин обаче смята, че заглавието може да е малко по-различно.

Дочух, че може да се казва „Най-дългата нощ“ и харесвам този вариант. Би било много добро заглавие.“

Джордж Р. Р. Мартин

Джордж Мартин е продуцент на предстоящия сериал, но няма да е прекалено ангажиран с него, защото, както сам казва, фокусът му в момента е да довърши „Ветровете на зимата“ – шестата книга от поредицата „Песен за огън и лед“.