Ако все още не сте се докоснали до чудноватите романи на Катарина Масети, сега е времето да го направите. Изплетени с уникално чувство за хумор и много топлота, те неминуемо ще ви пленят и очароват.
 
На 8 декември, малко преди нашумялата шведска писателка Катарина Масети да пристигне в България за участие във второто издание на Софийския международен литературен фестивал, излиза „Семейна гробница”, продължението на „Мъжът от съседния гроб”.

Книгата
В "Семейна гробница" Десире и Бени се събират, разделят се, после решават, че не могат един без друг и че на всяка цена трябва поне да си имат дете. И си имат – едно, че две, че три... Живеят заедно с всичкото раздразнение и яд, и злост, и обич, и съчувствие, и добра воля, и всичко, което се случва и в най-добрите семейства. Романът е написан на няколко гласа и поразява със своята непринуденост и остроумие.


 
Авторът
Катарина Масети е сред най-разпознаваемите имена в съвременната шведска литература. Стартира кариерата си като учителка, впоследствие се занимава с журналистика, продуцира специализирани предавания по радиото. "Мъжът от съседния гроб" е дебютният й роман. Книгата реализира сензационни продажби и бива адаптирана с голям успех в киното и театъра.
 
Българската публика ще има удоволствието да се срещне с Катарина Масети на 11 декември от 18.30 ч. в Мраморно фоайе на НДК, в рамките на второто издание на Софийския международен литературен фестивал.

В книжарниците от 8 декември,
От ИК „Colibri”, цена: 15 лв., стр. 240